


Stoofperen



Een stoofpeer is kleiner en harder dan de gewone peer. De stoofpeer wordt niet rauw gegeten, maar gestoofd zijn ze heerlijk. Gestoofde peren zijn een traditioneel en oer-Hollands gerecht. Tegenwoordig zijn er nog veel liefhebbers voor deze kruidige, zoete peertjes. De meest populaire stoofpeertje in Nederland is de Gieser Wildeman.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was een peer goed of schil hem voor gebruik. Halveer de peer en snijd de helften nogmaals in de lengte door tweeën. Verwijder daarna het klokhuis.
Goed om te weten: geschilde peren worden snel bruin! Dit kun je voorkomen door ze te besprenkelen met wat citroensap.
Kook de peren in water. Voeg wat suiker of honing en eventueel een pijpje kaneel toe. Sommige stoofpeersoorten kleuren tijdens het koken rood, zoals de Gieser Wildeman.
Bereidingstijd
Koken: 2 - 4 uur
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Stoofperen smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 226 kj (53 kcal) |
| Vet totaal | 0.2 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
| Koolhydraten | 11.7 gr |
| waarvan suikers | 10 gr |
| Voedingsvezel | 1.6 gr |
| Eiwit | 0.3 gr |
| Zout | 0 mg |
| Retinol act. equivalent | 2 mcg |
| Vitamine B1 | 0.01 mg |
| Vitamine B2 | 0.01 mg |
| Nicotinezuur | 0.2 mg |
| Vitamine B6 | 0.02 mg |
| Folaat equivalenten | 2.5 mcg |
| Vitamine C | 2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


