Cacao fruit

De cacaovrucht is een vrucht die voornamelijk bekend staat als de bron voor de productie van heerlijke chocolade. In de vrucht zitten cacaobonen, die gebruikt worden om chocolade te maken. Het witte vruchtvlees van de cacaovrucht is zoet en heeft een licht zure smaak, waardoor het niet alleen geschikt is voor de productie van chocolade, maar ook voor andere culinaire toepassingen.

OOK WEL GENOEMD:

Cacaoboon
Cacao
Ga naar:

Informatie

Het vruchtvlees van de cacaovrucht bevat enorme hoeveelheden antioxidanten. Naast antioxidanten bevat cacao ook veel belangrijke mineralen, zoals magnesium. Dit mineraal is niet alleen belangrijk voor de ondersteuning van het zenuwstelsel en het behoud van sterke botten, maar heeft ook een stressverlagende werking. Het is dus niet alleen de chocolade die ons gelukkig maakt, maar ook het vruchtvlees van de cacaovrucht zelf heeft veel te bieden voor onze gezondheid.

Cacao fruit kopen en bewaren

Bij het kopen van cacaofruit moet je letten op de versheid en rijpheid, omdat dit de smaak en kwaliteit van de cacaobonen beïnvloedt. Het is het beste om de vrucht op kamertemperatuur te bewaren, zodat deze op natuurlijke wijze kan rijpen en de smaak zich kan ontwikkelen. Zodra de cacaovrucht rijp is kan je het witte vruchtvlees opeten, er chocolade van maken of uiteindelijk een homemade chocolademelk maken.

Cacao fruit herkomst

Een cacaoboom is een boom die in landen rond de evenaar groeit en kan wel 10 meter hoog worden. De vruchten van deze boom groeien direct aan de stam van de boom en hebben een interessante geschiedenis. De cacaoboon werd namelijk al duizenden jaren geleden door de Maya’s gebruikt als betaalmiddel en was ook onderdeel van hun religieuze ceremonies. In de 16e eeuw werd de cacaoboon door de Spanjaarden naar Europa gebracht en werd er chocolade van gemaakt.

Cacao fruit smaak

Een cacaovrucht bevat ongeveer 40 cacaobonen, die uiteindelijk worden verwerkt tot chocolade. De cacaobonen zijn zelf niet eetbaar, maar de witte pulp eromheen is dat wel en heeft een zoete smaak. Sommige mensen vergelijken deze smaak met die van een mango. Na het oogsten van de cacaovruchten worden de bonen uit de vrucht gehaald en gedroogd. Dit proces kan enkele weken duren, waarna de bonen worden geroosterd en vermalen tot chocolade. Chocolade is een populaire lekkernij en wordt in veel verschillende vormen en smaken geproduceerd.

Bron: Fruituitzuid.nl

Verkrijgbaarheid cacao fruit

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec