Drink kokosnoot

Een drink kokosnoot is een jonge kokosnoot. Een jonge kokosnoot bevat veel kokoswater, daarom wordt een drinkkokosnoot vroeg geoogst. In de jonge kokosnoot zit bijna geen kokosvlees maar vooral veel kokoswater. Verwar kokosmelk en kokoswater niet met elkaar. Kokosmelk wordt namelijk gemaakt van het vruchtvlees en kokoswater is de vloeistof die in de kokosnoot zit. Het kokoswater van een jonge kokosnoot is erg lekker om te drinken, met warme dagen een echte dorstlesser.
Ga naar:

Informatie

Drink kokosnoot kopen en bereiden

Bij het kopen van een drinkkokosnoot, is het belangrijk om te letten op het uiterlijk, het gewicht en de geur, en ervoor te zorgen dat de bovenkant zacht is, om zeker te zijn van de versheid en kwaliteit van de kokosnoot.

Het is belangrijk om te weten dat kokoswater snel bederft. Dit komt doordat kokoswater een natuurlijk product is en geen conserveermiddelen bevat. Wanneer je de drinkkokosnoot hebt geopend, kan je het kokoswater het beste in de koelkast bewaren. Het is aan te raden om het kokoswater binnen één dag op te drinken voor de beste smaak en kwaliteit.

Drink kokosnoot teelt en herkomst

De jonge kokosnoot wordt als die nog groen is al van de palmboom gehaald. Nadat de kokosnoot van de palmboom is gehaald, wordt de groene schil verwijderd. Vervolgens wordt de kokosnoot in een punt geslepen, zodat de kokosnoot gemakkelijk geopend kan worden om te drinken. De drink kokosnoot komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en India.

Drink kokosnoot smaak

Kokoswater is erg verfrissend en smaakt lichtjes naar kokos. Wanneer je een kokosnoot koopt, kan het nogal een klus zijn om deze open te krijgen. Maak in de bovenkant van de drink kokosnoot een gat met bijvoorbeeld een schroevendraaier, en drink vervolgens met een rietje het kokoswater. Als je toch liever de punt eraf haalt met een scherp mes, zorg er dan wel voor dat je voorzichtig te werk gaat om ongelukken te voorkomen.

Kokoswater bevat 94% water en maar heel weinig vet. Kokoswater is erg goed voor je gezondheid. Zo is het bijvoorbeeld een natuurlijke sportdrank. Dit komt door de mineralen die in kokoswater zitten, ze brengen het vochtbalans weer op peil.

Bron: Fruituitzuid.nl

Verkrijgbaar als

Meer groenten en fruit

Verkrijgbaarheid drink kokosnoot

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec