Eddoe

Een eddoe is een zetmeelrijke wortelgroente die veel wordt gebruikt in de Caribische en West-Afrikaanse keuken. Hij lijkt qua uiterlijk op een yam of taro, met een dikke, bruine schil en wit vruchtvlees. Eddoes zijn rijk aan vitaminen en mineralen en kunnen worden gekookt, geroosterd of gebakken voor verschillende gerechten. Deze wortel wordt vaak gebruikt als vervanging voor aardappelen of cassave en kunnen worden gekookt in stoofschotels, soepen of curry’s. Deze exotische vruchten zijn een voedzaam en veelzijdig ingrediënt dat smaak en textuur kan toevoegen aan iedere maaltijd.
Ga naar:

Informatie

Eddoe kopen en bewaren

Bij het kopen van eddoe is het essentieel om te letten op uiterlijk, zoals stevigheid, gladde huid en afwezigheid van beschadigingen. Vergeet niet ze grondig schoon te maken voor gebruik, aangezien ze vaak vuil en modder bevatten. Om ervoor te zorgen dat eddoe in de beste conditie blijft, is het belangrijk om deze op de juiste manier op te slaan. Bewaar eddoe bij voorkeur op een koele, donkere en droge plaats, bijvoorbeeld een kelder of voorraadkast.

Eddoe herkomst

De oorsprong van eddoe gaat terug naar de tropische gebieden van Zuid-Amerika, waar het voor het eerst werd verbouwd door de inheemse bevolking. Eddoe is een zetmeelrijke knol die al eeuwenlang een hoofdvoedsel is in veel culturen. Het wordt vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en curry’s en is een geweldige bron van koolhydraten en voedingsvezels. Naast de voedingswaarde heeft eddoe ook een culturele betekenis, met veel traditionele gerechten met deze veelzijdige wortelgroente.

Eddoe smaak

Deze groente heeft een unieke smaak en textuur die vaak wordt beschreven als nootachtig en zetmeelrijk. Hoewel het misschien niet zo bekend is als andere wortelgroenten zoals kurkuma of gember, is het nog steeds een populair ingrediënt in veel gezonde recepten. Enkele manieren om eddoe te bereiden zijn koken, roosteren of bakken. De wortel kan ook worden gepureerd om soepen, stoofschotels of gerechten mee te maken. Of je nu een ervaren kok bent of een beginner in de keuken, de eddoe is zeker de moeite waard om uit te proberen.

Bron: FruituitZuid.nl

Verkrijgbaarheid eddoe

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec