Kaffir limoen

Kaffir limoen worden ook wel Papeda of Djeroek poeroet genoemd. Het is een citrusvrucht die bij de wijnruitfamilie hoort. De vrucht groeit aan bomen die 12 meter hoog kunnen worden. De kaffir limoen worden ongeveer 7 centimeter groot en kleuren groengeel wanneer ze rijp zijn. Het vruchtvlees bestaat uit 10 tot 12 partjes en smaakt zuur, een beetje bitter maar vooral fruitig.

OOK WEL GENOEMD:

Djeroek poeroet
Kaffir limes
Papeda
Ga naar:

Informatie

Kaffir limes kopen en bewaren

Kijk bij aankoop of de kaffir limoen of ze stevig zijn en als ze een groengele kleur hebben dan zijn ze rijp. De kaffir limoen zijn op kamertemperatuur ongeveer een week houdbaar, maar je kan deze houdbaarheid verlengen.

Kaffir limoen herkomst

Kaffir limoen groeien aan een grote, groenblijvende boom die wel 5 meter hoog kan worden. De boom is inheems in de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië, met name in landen als Laos en Myanmar. De citrus staat bekend om zijn unieke aroma en smaak, die worden gebruikt in verschillende gerechten. Bovendien worden de bladeren van de boom vaak gebruikt in de keuken.

Kaffir limoen smaak

Deze limoenen worden veel gebruikt in de Thaise en Indonesische keuken. Vooral de blaadjes van de kaffir limoen worden gebruikt als geneesmiddel en smaakmaker in gerechten. Een kaffir limoen bevat veel stoffen die het bloed ontgiften en verbetert de algehele mondgezondheid.

Kaffir limoen heeft een unieke smaak die zowel zuur als bitter is, en die het perfect maakt als ingrediënt voor verschillende gerechten. Naast het gebruik van kaffir limoen bij visgerechten en cocktails, kan het ook worden gebruikt in marinades voor vlees, sauzen, stoofschotels en soepen.

Bron: Fruituitzuid.nl

Verkrijgbaar als

Meer groenten en fruit

Verkrijgbaarheid kaffir limoen

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec