Marjolein

Marjolein, ook wel Echte Marjolein of Majoraan genoemd, is een kruid dat vaak wordt gebruikt bij de bereiding van worsten. Daarom wordt het ook wel worstkruid genoemd. Het heeft een intens aroma, dat aan oregano doet denken maar het is iets zoeter en milder van smaak. Het kruid maakt traditioneel onderdeel uit van de Provençaalse kruidenmix.

OOK WEL GENOEMD:

Marjolein
Majoraan
Kruiden
Ga naar:

Informatie

Marjolein kopen

Let er bij aankoop op dat de Marjolein frisgroen van kleur is en dat de blaadjes stevig zijn.

Zelf Marjolein kweken

Marjolein is heel gemakkelijk zelf te kweken, in de volle grond maar ook in een bloempot buiten of binnen. Wil je meer weten over hoe je je eigen Marjolein kunt kweken? Neem dan een kijkje op de website van Mijn Keukentuintje. 

Teelt marjolein

Majoraan kan wel 80 cm lang worden. Het kruid bloeit met tere witte of roze bloemen. De echte marjolein of tuinmarjolein is afkomstig uit het oosten van het Middellandse Zeegebied. De plant is reeds sinds de oudheid bekend in Europa. Het kruid houdt van een warm klimaat dus gedijd niet goed in Nederland, in tegenstelling tot de oregano.


Tip

Ook al gebruik je er niet zoveel van, Marjolein telt wel mee voor je dagelijkse portie groenten van 250 gram. Als het zorgt dat je groentegerecht dubbel zo lekker wordt, dan eet je daar ook dubbel van!

Marjolein smaak

Marjolein heeft een intens aroma, dat aan oregano doet denken maar het is iets zoeter en milder van smaak. Daarom wordt er ook wel gezegd dat de smaak iets weg heeft van tijm.

Verkrijgbaarheid marjolein

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec