

Turkse oregano


Turkse oregano komt uit dezelfde familie als 'gewone' oregano. De blaadjes zijn klein, rond en fluweelachtig. De blaadjes kunnen ook heel goed gedroogd worden. De smaak is lichtbitter en minder zoet dan oregano en Marjolein (majoraan). De smaak blijft goed behouden tijdens het koken.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Pluk de blaadjes van de stengel, was deze en hak ze fijn.
De bladeren van de Turkse oregano kun je zowel rauw als gekookt eten. De smaak blijft goed behouden tijdens het koken.
De smaak is tijm-achtig en je kunt het als vervanger van Marjolein (majoraan) of oregano gebruiken.
Turkse oregano schoonmaken
Pluk de blaadjes van de stengel, was deze en hak ze fijn.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Turkse oregano smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec