Meloenpeer

De meloenpeer, ook wel pepino genoemd, komt van oorsprong uit Peru en Colombia. De eivormige vrucht heeft een dunne, citroengele schil met donkerrode tot lila-achtige strepen en kan wel 20 cm lang zijn. Het vruchtvlees is sappig en geel van kleur. De smaak is citroenachtig met een vleugje ananas en meloen.

OOK WEL GENOEMD:

Meloenperen
Pepino
Peer
Meloenpeer
Peren
Ga naar:

Informatie

Meloenpeer kopen

Koop gave exemplaren die niet te zacht zijn. Je controleert of je een rijpe vrucht hebt door er met de vingers voorzichtig op te drukken. Een rijpe vrucht geeft dan iets mee. De schil moet ook echt geel zijn, want een groene meloenpeer is nog niet rijp.

Portiegrootte

1 schijf = 120 gram


Teelt 

Meloenperen groeien aan struiken van ongeveer 1 meter hoog. Ze worden geteeld in Nieuw-Zeeland en Chili. De vrucht behoort, net als de tomaat en aubergine, tot de nachtschadefamilie. De eivormige vrucht heeft een dunne, citroengele schil met donkerrode tot lila-achtige strepen en kan een lengte van wel 20 cm hebben.

Tip

Verras jezelf met deze frisse, meloenachtige vrucht. Een schijf van 120 gram telt mee als 1 portie fruit binnen je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit van 200 gram.

Meloenpeer smaak

De smaak van de meloenpeer is citroenachtig maar heeft ook wat weg van ananas en meloen. De vele kleine niet eetbare pitten zitten in het holle midden aan een kern. Er zijn overigens ook exemplaren zonder pitten.

Je kunt ze zo gebruiken:

  • Vruchtvlees in stukken gesneden.
  • Besprenkelt met likeur bij sorbetijs.
  • Verwerkt in een milkshake of als sorbetijs.
  • In salade met ham en avocado.
  • Uitgehold en gevuld met krab of vleessalade.
  • Uitgehold en gevuld met een vruchtensalade van meloenpeer, aardbeien en appel.

Verkrijgbaarheid meloenpeer

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec