Mosterdkool

Mosterdkool, ook wel kai choi genoemd, is een van de vele soorten binnen de Aziatische mosterdkoolfamilie. Choi, choy of soy betekent simpelweg groente in het Chinees en daar hebben ze een groot aantal soorten van. Qua uiterlijk lijkt hij wel wat op ijsbergsla, maar dan met dikkere stelen en stuggere bladeren. De groente heeft een echte koolsmaak die licht peperig en een beetje bitter is.

OOK WEL GENOEMD:

Kai choi
Mosterdkool
Mosterdkolen
Ga naar:

Informatie

Mosterdkool kopen

De stelen van de kai choi moeten stevig zijn en het blad fris van kleur en niet verlept. 

Teelt 

Mosterdkool komt oorspronkelijk uit Azië. In Zuid-China wordt van deze groente Chinese zuurkool (suan cai) gemaakt. In het Noorden doen ze dat van gewone Chinese kool.


Tip

Van deze smakelijke, knapperige kool eet je makkelijk een flinke portie. Reken ca. 350 gram om uiteindelijk 250 gram op je bord over te houden.

Mosterdkool smaak

De groente heeft een echte koolsmaak die licht peperig en een beetje bitter is. Hoe groter de bladeren, hoe scherper de smaak.

Je kunt mosterdkool zo gebruiken:

  • In een roerbakschotel met krab en gember.
  • Rauw in een stamppot met knoflook en ui.
  • In rauwkostsalade met sojadressing.
  • De bladeren gevuld met mager rundergehakt en dan gaar gestoomd.
  • In Oosterse gerechten met gember, rode peper en sojasaus.
  • In (wok)soepen met bv. kip of omelet.
  • Als bijgerecht met notenrijst.

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec