Piel de sapo

De piel de sapo heeft een groene, knobbelige schil. Het lijkt op de huid van een pad. Daaraan dankt deze meloen ook zijn naam (piel = huid, sapo = pad). Qua smaak is deze meloen een topper: het witte vruchtvlees smaakt heerlijk zoet.

OOK WEL GENOEMD:

Piel de sapo
Meloen
Ga naar:

Informatie

Piel de sapo kopen

Zorg dat de meloen gaaf en onbeschadigd is.

Een rijpe piel de sapo herken je zo:

  1. Ruikt lekker zoet.
  2. De onderkant is iets zacht wanneer je hem licht indrukt.

Teelt

Meloenplanten zijn topgroeiers, vooral in de zon. De piel de sapo wordt vooral in de Spaanse zon geteeld, met name in de streek la Mancha.

Het gele zusje van de piel de sapo is de honingmeloen, honeydew of amarillo.

De meloen is verkrijgbaar van juli tot september.


Tip

Met deze grote groene meloen haal je met gemak de dagelijkse aanbeveling van 200 gram fruit!

Piel de sapo smaak

Het witte vruchtvlees smaakt heerlijk zoet.

Je kunt de meloen in parten snijden en er ‘puur’ van genieten of je gebruikt de meloen zo:

  • In een fruitsalade. 
  • Gepureerd en gekoeld als ‘soep’. 
  • Met (rauwe) ham als voorgerecht. 
  • In een smoothie. 

Consumptiecijfers

Meloen staat op plek 10 in de top 10 van de meest gegeten fruitsoorten.

Voedingswaarden

Algemeen
Energie
kj
132
Energie
kcal
31
Eiwit
gr
0.63
Eiwit plantaardig
gr
0.63
Koolhydraten
gr
6.77
Vitaminen
Retinol
mcg
0
Retinol act. equivalent
mcg
10
Vitamine D
mcg
0
Vitamine E
mg
0.1
Vitamine B1
mg
0.04
Mineralen
Zout toegevoegd
mg
0
Natrium
mg
12.33
Zout
mg
0.03
Calcium
mg
12.67
Fosfor
mg
14
Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO
Toon meer

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec