Pijpkassia

Pijpkassias zijn de vruchten van de Indische goudenregen. Ze worden ook wel trommelstokken of oudemannetjesdrop genoemd. Het zijn staafvormige, bruinzwarte peulen. Ze bevatten een rij netjes gestapelde, platte zaden. De zaden zijn omgeven door kleverig, bruin vruchtvlees. Het zoete vruchtvlees wordt met name gebruikt vanwege zijn medicinale werking. Het vruchtvlees heeft een mild laxerend effect.

OOK WEL GENOEMD:

pijpkassia's
Pijpkassia
Ga naar:

Informatie

Teelt

Pijpkassias zijn de vruchten van de Indische goudenregen. De vruchten worden ook wel trommelstokken of oudemannetjesdrop genoemd.

De vruchten zijn staafvormige, bruinzwarte peulen. De peulen kunnen zo´n 60 cm lang worden.

De peulen bevatten een rij netjes gestapelde, platte zaden. De zaden zijn omgeven door kleverig, bruin vruchtvlees.

Het zoete vruchtvlees wordt met name gebruikt vanwege zijn medicinale werking. Het vruchtvlees heeft een mild laxerend effect. 

Oorspronkelijk komt de Indische goudenregen uit Sri Lanka en India. Tegenwoordig wordt de Indische Goudenregen wereldwijd aangetroffen in tropische gebieden.


Tip

De bladeren van de Indische goudenregen kun je gebruiken om thee te zetten.

Pijpkassia smaak

De vruchtvlees van pijpkassia is zoet. Het vruchtvlees wordt vermengd met water gedronken. De bloemen van de Indische goudenregen kunnen worden verwerkt tot een siroop. De bladeren van de Indische goudenregen kunnen worden verwerkt in een thee.

Verkrijgbaarheid pijpkassia

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec