


Stengels zoete aardappel



De stengel van de zoete aardappel is een populaire groente in Korea, zowel vers als gedroogd. De groente wordt hier vaak als bijgerecht geserveerd.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Koken – afkoelen – weken – Klaar voor verder gebruik
Leg de stengels in een pan met wat koud water en breng aan de kook. Laat 30 minuten koken. Zet daarna de pan opzij voor 2-3 uur om af te laten koelen. Giet dan pas het water af en spoel de stengels nog een keer na. Voeg opnieuw water toe en laat het voor 10 uur weken. Giet af en spoel na. Nu zijn de stengels klaar voor gebruik in (roerbak)gerechten.
Bereidingstijden
Gedroogde stengels:
- 30 minuten koken.
- 2 - 3 uur af laten koelen.
- 10 uur weken.
- Klaar voor gebruik in (roerbak)gerechten.
Stengels zoete aardappel schoonmaken
Gedroogde stengels: haal de gedroogde stengels uit de verpakking en was ze.
Informatie
Tip
Stengels zoete aardappel smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


