


Tamarinde



De tamarinde is een lange, bruine peul die je zowel onrijp als rijp kunt eten. Een onrijpe tamarinde is groen van kleur en zuur van smaak. Een rijpe tamarinde is bruin van kleur en zoetzuur van smaak. Tamarinde is een bestanddeel in verschillende sauzen, zoals worcestersaus. Het is ook een belangrijk ingrediënt in de Aziatische keuken.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Breek de schil met je handen en verwijder het zachte vruchtvlees (pulp). Dit kun je vervolgens verder verwerken in je gerecht.
Heb je versgeperst pulp gekocht? Met 25 gram tamarinde kun je doorgaans 300 gram tamarindewater maken. Check de gebruiksaanwijzing op de verpakking of dit overeenkomt.
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Tamarinde smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec