

Vleugelbonen


De vleugelboon wordt ook wel goaboon genoemd. Het is familie van de snijboon. De ‘erwtjes’ in deze boon zijn qua voedingswaarden vergelijkbaar met de sojaboon, ze zitten boordevol eiwitten. Bladeren, bloemen en wortels worden ook gegeten. De smaak is vergelijkbaar met die van de snijboon. Alleen de structuur is knapperiger, frisser en wateriger. Eerder vergelijkbaar met groene asperges.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Je kunt de peulen net als de snijboon verwerken door ze in diagonale stukjes te snijden. Werk wel snel. Onder invloed van de zuurstof worden de bonen snel bruin.
De jonge bonen kunnen zowel rauw als gestoomd of gebakken gegeten worden.
Bereidingstijden
De kooktijd van gedroogde zaden bedraagt 25 - 30 minuten, nadat ze eerst in water geweekt zijn.
Informatie
Teelt
Tip
Vleugelbonen smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec