Wilde appel

De wilde appel is rond en ongeveer 3-4 cm groot. De wilde appel is groenachtig geel van kleur. De appel is zuur, maar lekker van smaak. De wilde appel is nog sporadisch terug te vinden. De appel groeit in beperkte mate in delen van West-Europa en Zuid-West Azië. Ook in Nederland kun je hem op een paar plekken terugvinden.

OOK WEL GENOEMD:

Wilde appel
Appel
Ga naar:

Informatie

Wilde appel kopen

De wilde appel is nog sporadisch terug te vinden. De appel groeit in beperkte mate in delen van West-Europa en Zuid-West Azië. Ook in Nederland kun je hem op een paar plekken terugvinden.

Portiegrootte

Per stuk (met schil, zonder klokhuis, <6,5 cm): 76 gram


Teelt

De wilde appel is een boom uit de rozenfamilie.

De wilde appel is rond en ongeveer 3-4 cm groot. De wilde appel is groenachtig geel van kleur. Soms heeft de appel een rode blos.

De wilde appel is nog sporadisch terug te vinden. De appel groeit in beperkte mate in delen van West-Europa en Zuid-West Azië.

In Nederland kun je de wilde appel ook op een paar plekken terugvinden. Bijvoorbeeld in de Veluwe, bij de stuwwal van Nijmegen en langs een paar beekjes in de Achterhoek en in Drenthe.

Tip

Kom je een wilde appel tegen? Grijp je kans en geniet van deze zure, maar smaakvolle vrucht.

Wilde appel smaak

De wilde appel is eetbaar, maar de smaak is vrij zuur. De wilde appel wordt gebruikt om er bijvoorbeeld gelei van te maken. Dit past goed bij vleesgerechten.

Verkrijgbaarheid wilde appel

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec