

Zwarte bessen


De zwarte bes is donkerpaars tot bijna zwart. Juist die donkere kleur maakt het een supergezonde fruitsoort, want de kleurstof is ook een goede antioxidant. Zwarte bessen bevatten zeer veel vitamine C. De bessen hebben een kruidige smaak. Sommige mensen vinden deze bes wat zuur en wrang. Veel zwarte bessen worden dan ook gebruikt voor jam en gelei. Je kunt zwarte bessen het beste in de koelkast bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Zwarte bessen zijn kwetsbaar. Raak ze daarom zo min mogelijk aan, alleen als het nodig is. Was ze vlak voor het serveren. Verwijder pas na het wassen de steeltjes.
Bereidingstijden
Afhankelijk van de toepassing.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Zwarte bessen smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 223 kj (53 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 8 gr |
waarvan suikers | 7 gr |
Voedingsvezel | 3.6 gr |
Eiwit | 0.9 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 8 mcg |
Vitamine B1 | 0.08 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.3 mg |
Vitamine B6 | 0.07 mg |
Folaat equivalenten | 8 mcg |
Vitamine C | 150 mg |
Vitamine E | 1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec