Kennisbank groenten en fruit

Gekozen filters:
111 resultaten
Sorteer op:
Filter op beginletter: Alle
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Alle

- Zoeken

- Periode

Er zijn geen kennisbank items gevonden

Agrifoodmonitor 2020
Onderzoek van Wageningen Economic Research naar de waardering van de Agri & Food-sector vanaf 2012. In 2020 gaven respondenten aan door Covid-19 wel degelijk anders te zijn gaan eten. Zo kochten zij meer groenten en fruit.
Open PDF
Artikel Filefruit in kantinekrant Supermarkt.team
In dit artikel van de kantinekrant Supermarkt.team wordt aandacht besteed aan de actie Filefruit van het NAGF en de NFO. Het thema van de novembereditie was ‘Zoet & Snacks on the go’. Op de Filefruit pagina staan onderzoeksresultaten, tips, en lekkere recepten met groenten en fruit.
Open PDF
Artikel Ga voor Kleur breinkrakers in Fruitmasters Magazine
Deze pagina van Fruitmasters Magazine is gevuld met drie verschillende Ga voor Kleur breinkrakers.
Open PDF
Artikel Ga voor Kleur in Fruitmasters Magazine
In dit artikel van Fruitmasters Magazine wordt aandacht besteed aan de lancering van de Ga voor Kleur campagne van het NAGF in 2017.
Open PDF
Artikel Groenten in de Hoofdrol in KHN Magazine
In dit artikel van KHN (Koninklijke Horeca Nederland) bespreekt NAGF-stagiair Juliette Goldbach de resultaten van haar onderzoek naar groenten en fruit in de horeca. Ook is er meer informatie te vinden over de groentebereidingsvideo's, ontwikkeld i.s.m. Dutch Cuisine en Gastronomixs.
Open PDF
Artikel over NAGF in Chain Magazine
In dit artikel van Chain Magazine (2017) is meer informatie te vinden over de start van het NAGF, het lanceren van de Ga voor Kleur campagne en de coördinator en ambassadeurs van het NAGF.
Open PDF
Arts en Groenten rapport
In de studie 'Arts en Groenten', uitgevoerd door Vereniging Arts en Leefstijl in opdracht van het NAGF, is geïnventariseerd welke leefstijlprojecten er lopen waarin huisartsen betrokken zijn en wat hiervan de leerpunten zijn. Daarnaast is door middel van een kwantitatief onderzoek geïnventariseerd hoe huisartsen leefstijladvies toepassen en wat zij specifiek doen aan het bespreken en bevorderen van groenten en fruit.
Open PDF
Brochure GroentenFruit Huis PPS 'Meer groente en fruit goed voor iedereen'
Hoe verleid je consumenten tot het eten van de aanbevolen hoeveelheden? In de PPS ‘Meer groente en fruit is goed voor iedereen’ is dit voor specifieke doelgroepen (jonge kinderen, scholieren, werknemers en gasten in de horeca) in real life situaties onderzocht.
Open PDF
Campagne op zoek naar gezond
De Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie heeft met veel enthousiasme de aftrap gegeven voor hun nieuwe campagne, getiteld 'Op zoek naar gezond'. Deze campagne heeft als doel om Nederland bewust te maken van de invloed van de voedselomgeving op onze voedselkeuzes, met speciale nadruk op volwassenen met kinderen.
Open PDF
Effect van picturale nudges op groente- en fruitconsumptie van kinderen
Uit onderzoek blijkt dat picturale nudges (afbeeldingen met groenten en fruit) op bordjes een positief effect hebben op de groente- en fruitconsumptie van kinderen. In dit artikel zijn de resultaten van het onderzoek terug te vinden.
Open PDF
Enquête Arts en Groenten
Deze vragenlijst is onderdeel van het project Arts en Groenten van het NAGF i.o.v. Stichting Arts en Leefstijl. De enquête heeft als doel inzicht te krijgen in hoe huisartsen staan ten opzichte van leefstijl, met extra focus op groenten en fruit in uw huisartsenpraktijk.
Open PDF
Eten van groente en fruit stimuleren bij jonge kinderen via kinderdagverblijven
Groente en fruit eten is lekker en gezond. Maar veel kinderen in Nederland eten onvoldoende groente en fruit. Voor eetgewoonten geldt “Jong geleerd is oud gedaan”. Daarom zijn jonge kinderen een belangrijke doelgroep voor het aanleren van gezonde eetgewoonten. Het kinderdagverblijf (KDV) is een ideale plek om het eten van groente en fruit bij jonge kinderen te stimuleren.
Open PDF