Fruitegel met hanenkam traktatie

Ga naar:

Boodschappenlijst

8 eetrijpe peren
32 witte druiven (ca. 160 gram)
32 blauwe druiven (ca. 160 gram)
8 blauwe bessen
80 rozijnen (ca. 32 gram)
cocktailprikkers (80 stuks)

Bereidingswijze

Deze stoere fruitegel heeft een nieuw kapsel. Een hanenkam in maar liefst 2 kleuren. Best wel cool toch? :) 

  1. Maak het fruit schoon: pluk de druiven van de tros, was de druiven en peren.
  2. Maak de hanenkam: prik een druif en vervolgens een rozijn aan de onderkant van de cocktailprikker. Steek de prikker in de peer. Dit doe je 4x met een blauwe druif en 4x met een witte druif.
  3. Maak de ogen: pak 1 cocktailprikker en breek de uiteinden af (ca. 2 cm per uiteinde). Steek ter hoogte van de ogen in de peer. Prik er 2 rozijnen op.
  4. Maak de neus: breek het steeltje voorzichtig van de peer af. Pak 1 cocktailprikker en breek 1 uiteinde af (ca. 2 cm per uiteinde). Prik er de blauwe bes op.
  5. Herhaal stap 2 t/m 4 voor iedere peer. De ingrediënten zijn voor 8 traktaties.

Tips:
- De kinderen kunnen de druiven, rozijnen en blauwe bes meteen oppeuzelen. De peer kunnen ze ook meenemen naar huis en later opeten.
- De peer kun je nog maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
160 kcal
Vet
0 gram
Eiwit
1 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
29 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten