De nauw verwanten appels en peren

In The Green House op de Floriade maak je een reis door de glastuinbouw: van zaadje of stekje tot groenten en fruit op je bord of tot prachtige bloemen en planten. Kom in The Green House meer te weten over het effect van bloemen, planten, groenten en fruit op jouw gezondheid. Deze week staan de appels en peren centraal op de Floriade.

De appel en peer zijn nauw verwant aan elkaar. Er zijn verschillende soorten appels en peren. Daardoor is er voor ieders smaak wel een appel- of peersoort. Elke soort heeft zijn eigen smaak en structuur, van zoet tot zuur en van knapperig tot zachter.

Appels

De appel is heel populair, het is de meest gegeten vrucht in Nederland! Dit is niet verwonderlijk, aangezien er zoveel soorten en smaken zijn. Koop stevige appels en niet meer dan je op een korte termijn zult eten. Een appel kan je heerlijk zo opeten, maar ook koken, roerbakken of gewoon rauw eten in een salade. Ook kan je appels verwerken in een appelmoes of in een heerlijke appeltaart!

Lees meer over appels op Veggipedia.

Peren

Peren kun je in twee categorieën verdelen: handperen en stoofperen. De handpeer heeft sappig vruchtvlees, terwijl stoofperen hard en droger zijn.  De stoofperen zijn lekker om te stoven of om te verwerken in compotes. Bij het kopen van peren mogen ze geen bruine vlekken hebben. Rijpe peren geven mee bij een lichte vingerafdruk bij de steel.

Lees meer over peren op Veggipedia.

 

The Green House

The Green House op de Floriade bestaat uit vijf belevingsonderdelen. In het High Tech Center wordt aan de hand van vier demogewassen aardbei, paprika, gerbera en potanthurium getoond hoe innovatieve en duurzame teelt eruitziet. In het Technical Innovation Center krijgt de bezoeker inzicht in toekomstige teeltwijzen. In de Belevingskas, ‘Green Love’, kunnen bezoekers zich verwonderen over de schoonheid en variatie van talloze bloemen, planten, groenten en fruit.

 

Floriade bezoeken

Zelf een geweldige dag vol groen beleven? Bezoek de Floriade Expo in Almere. Ontdek zelf de wereldse tuinen, groene kunst, lekker eten en duurzame innovaties. De expo is tot 9 oktober 2022 dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Bestel je kaarten via de website van Floriade #LoveFloriade.