Deze pompoensoep van Jamie Oliver moet je proeven!

De herfst, dat is toch zo'n gezellig seizoen, vindt Veggieblogger Robin van Schaik.

Op het moment dat de blaadjes van de bomen langzaam oranje en geel kleuren, weet je dat de zomer voorbij is. Maar dan breekt er een nieuw seizoen aan met haar eigen charmes. Net als lentekriebels, ervaar ik in de herfst 'herfstkriebels'. Gezellig kaarsjes aansteken terwijl je fijn binnen zit, beschermd tegen de kou. En dan is er toch niks lekkerder dan een heerlijk kopje warme soep.

Vorige week was zo'n moment dat ik zin had in een kop soep. Pompoensoep zou het worden, hadden mijn vriend en ik besloten. Daar is het nu weer echt het seizoen voor. En dit keer niet zo'n verspakket van de supermarkt, want die smaken had ik wel even gezien. Ik wilde iets nieuws.

Uiteindelijk werd het dit recept van Jamie Oliver. En het was een groot succes! Daarom deel ik dit graag met de Veggipedia-fans.

Wat deze soep bijzonder maakt? Je roostert de pompoen eerst in grove stukken in de oven met fijngesneden rode peper, kaneel en korianderzaadjes. Dit geeft de soep een unieke smaak die perfect past bij de herfst. Nog een bijzondere twist aan dit recept is de salieblaadjes die je in olie krokant moet bakken. Deze voeg je aan het eind met een eetlepel zure room toe aan je kom soep.

Tip 1: Wij hadden zelf platbrood (of naanbrood) gebakken om erbij te serveren. Naanbrood kun je zelf heel makkelijk en snel maken met (Griekse) yoghurt en zelfrijzend bakmeel. Hiervoor kun je op internet veel variaties van recepten vinden. Wij hadden twee recepten gecombineerd. Als basis hadden we een recept van Albert Heijn genomen. Naast de Griekse yoghurt en het zelfrijzend bakmeel, zaten hier nog bosui en verse dille door. Aan dit recept hadden we de kruidenolie van een ander recept toegevoegd, die je heel makkelijk kunt maken door 2 el Za'atar kruiden, 1 teen knoflook, peper en zout te mengen met 100 ml olijfolie. Deze olie smeer je met een kwastje of lepel over het deeg en dan bak je het in de grillpan. Deze kruidenolie geeft nog meer smaak aan het naanbrood. Echt een aanrader!

Tip 2: Deze week delen wij op onze Ga voor Kleur Instagram en Facebook een leuk weetje en een tip over pompoen en ook een heerlijk recept. Dus hou ons in de gaten. #gavoororanje

Tip 3: Komende zaterdag (31 oktober) is het Halloween. Een perfecte dag om deze pompoensoep uit te proberen. Kijk voor meer inspiratie voor Halloween op deze website.

Veggieblogger: Robin van Schaik