Eigenwijze afvaller: diëten of een ander eetpatroon?

Veggieblogger Nancy Lentjes wil van haar coronakilo's af en heeft genoeg van diëten. Daarom heeft ze haar eigen simpele en kleurrijke methode ontwikkeld.

Van diëten naar een ander eetpatroon

Omdat ik de Corona kilo's kwijt wilde, overwoog ik mijn zoveelste dieet. Normaal stort ik mij op zo'n nieuw voedingsvoorschrift en raak ik overtollig vet kwijt maar deze keer voelde ik weerstand. Ik weet als geen ander dat je alleen slank blijft als je je eetpatroon aanpast. Ik besloot het anders aan te pakken.

Ik begon bij mijn digitale boodschappenlijst. Daarvan verdwenen veel producten die na bewerking niet meer lijken op het origineel, zoals chips, koekjes, worst en aanmaaksausen. Dat scheelt een hoop suiker, zout en vet. In plaats daarvan bestelde ik nog meer verschillende soorten groenten en fruit.

Vervolgens haalde ik mijn bruiswaterapparaat uit de kast en maak ik van water en fruit zelf bubbeltjesdrank. Dit bevalt uitstekend en is ook nog eens een stuk goedkoper.

Ik eet minder brood, kaas en boter en nog meer groenten. Zo ben ik groot fan van de bloemkoolrijst en maak ik nu de lekkerste nasi goreng zonder veel calorieën. Een klein beetje kipfilet, veel verschillende kleuren groenten, specerijen en zelfs Vriend heeft geen idee dat hij geen echte rijst eet. Als ik wil snoepen eet ik vooral fruit. Vaak meer dan de aanbevolen 200 gram maar beter een paar aardbeien of een appel dan koekjes.

Tenslotte heb ik mijn eigen muesli gemaakt en bak ik voor de weekenden een bananenbrood. Ik laat mij daarbij inspireren door de heerlijke en eenvoudige recepten van Veggipedia.

Bron: Voedingscentrum

Eetwissels

Het is leuk om te doen en ik ontdek en creëer dagelijks nieuwe en leuke alternatieven voor ongezonde gerechten en snacks. Het Voedingscentrum noemt dat eetwissels en helpt mij daarbij. Het is een beetje een sport aan het worden en het allerleukste is dat ik inmiddels weer 3,5 kg van de 5 Corona kilo's kwijt ben. Ik heb geen moment honger gehad en steeds heerlijk gegeten. Als ik mijzelf af en toe op een gebakje of een andere snack trakteer, geniet ik daar veel intenser van dan voorheen. Het enige nadeel is dat de groentelade van mijn koelkast nu echt te klein is geworden.

Veggieblogger: Nancy Lentjes