Ga aan de slag met de Veggipedia weekmenu's

Je zit al maanden met het hele gezin thuis. In de eerste weken was je nog volop nieuwe recepten aan het proberen maar nu zit de klad erin. Dan maar weer een pasta bolognese. Was er maar iemand die je boodschappenlijstje kan maken. Komt dat even goed uit! Samen met een aantal foodbloggers hebben wij voor jou vier gevarieerde weekmenu's boordevol groenten gemaakt, inclusief boodschappenlijstje. Ideaal toch?

Wij vroegen foodbloggers Francesca Kookt, Gezonde Dutchies, Simone's Kitchen en Brenda Kookt! om lekkere recepten boordevol groenten te ontwikkelen. Hier hebben wij vier gevarieerde weekmenu's van gemaakt. In de recepten houden we rekening met de Schijf van Vijf en het aanbod van groenten en fruit in dit seizoen. Ook zijn bepaalde groenten in meerdere gerechten gebruikt om voedselverspilling te voorkomen.

Hoe werkt het?

Vanaf vandaag zal er gedurende vier weken lang per week een weekmenu online komen. Deze menu's kun je allemaal vinden op Veggipedia. Aangezien het eerste weekmenu aankomende maandag (25 mei) start, is er nog genoeg tijd om boodschappen te doen! Om het extra makkelijk voor je te maken hebben we de boodschappenlijst al voor je gemaakt voor de hele week.

Hoe ziet een weekmenu eruit?

Nou, heel lekker en kleurrijk. We geven je een voorproefje:

Maandag:
We starten de week met een heerlijke pompoenlasagne. Pompoen is echt niet alleen maar voor de herfst. Een overheerlijk recept van Simone's Kitchen.

 

Dinsdag:
Dinsdag gaan we voor Groen met deze frisse volkoren pasta met citroen, courgette en spinazie van Francesca Kookt.

 

Woensdag:
Woensdag, aspergedag! De meeste mensen eten asperges op de traditionele manier met ei en ham. Erg lekker, maar je kunt zoveel meer met het witte goud. Dat dacht blogster Brenda Kookt ook en ontwikkelde speciaal voor ons een Aspergequiche met zalm.

 

Klinkt goed toch? Loopt het water jou ook al in de mond? Bekijk dan hier het complete weekmenu.