Hoe lang moet je broccoli koken?

Broccoli kun je het beste niet te lang koken. De kooktijd hangt af van je persoonlijke voorkeur: na 3 minuten koken is de broccoli beetgaar, na 5 minuten koken is deze zacht. We raden af om veel langer dan 6 minuten te koken, dan verliest de groente z'n smaak.

Was de broccoli en snijd de onderkant van de steel. Schil de steel tot vlak onder de roosjes. Snijd de steel in plakjes. Op deze manieren is de steel tegelijk gaar met de roosjes. Verdeel de rest van de broccoli in roosjes.

Hoeveel water moet bij de broccoli?

Voeg water toe tot de broccoli ongeveer driekwart onderstaat.

Hoe weet ik of de broccoli gaar is?

Het is vrij eenvoudig om te controleren of de broccoli beetgaar is. Prik met een mes of vork in het steeltje van de broccoliroosjes. Gaat dit relatief eenvoudig? Dan is de broccoli gaar.

Kun je broccoli rauw eten?

Je kunt broccoli ook rauw eten. We raden wel aan om de stengels zo dun mogelijk te snijden zodat je het makkelijker kan eten. Lekker met yoghurt, hummus en/of groentedip.

Wat kan ik vanavond maken met broccoli?

 

Een van onze favoriete recepten met broccoli is deze romige pasta met broccoli van blogger Brenda Kookt.

Bekijk hier het recept.

Eet smakelijk!