Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Romige pasta met broccoli en kip van Brenda Kookt!

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Romige pasta met broccoli en kip van Brenda Kookt!
Met seizoensproducten

310gr groenten p.p.

Ingrediënten

350 gram volkoren penne
1 kilo broccoli in roosjes
300 gram kipfilet in blokjes
1 rode ui gesnipperd
2 teentjes knoflook geperst
100 gram ricotta
1 gele paprika in blokjes
7 gram verse basilicum fijngesneden
4 eetlepels Grana Padano 32+ kaas
4 eetlepels pijnboompitjes
olijfolie
peper

Bereidingswijze

Als er een type gerecht is dat altijd goed zit, dan is het wel een snelle pasta. Het is één van de weinige gerechten die de kinderen van Brenda Kookt! altijd goed eten, ze smullen er iedere keer weer van. De broccoli en paprikablokjes zorgen niet alleen voor kleur, maar ook voor de bite en vitamientjes.

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook in een andere pan de broccoliroosjes beetgaar.
  3. Verwarm een klein beetje olie in een grote pan bak hier de kip in rondom in aan. Doe hierna de ui en knoflook erbij en bak dit kort mee. Doe vervolgens de paprika blokjes en ricotta erbij en verwarm dit mee. Breng op smaak met peper en roer door tot een saus ontstaat.
  4. Roer hierna de gekookte pasta en broccoli door de saus.
  5. Garneer de pasta op het bord met verse basilicum, Grana Padano en pijnboompitjes.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 4.

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie700 kcal
Vet25 gr
waarvan verzadigd6 gr
Koolhydraten67 gr
waarvan suikers8 gr
Voedingsvezels16 gr
Eiwitten45 gr
Zout0.4 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Broccoli

Broccoli

Groenten
Koelkast
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Broccoli

Broccoli

Groenten
Koelkast
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Volkoren pasta met courgette, citroen en spinazie van Francesca Kookt

Volkoren pasta met courgette, citroen en spinazie van Francesca Kookt

300gr groenten p.p.

Pompoenlasagne van Simone's Kitchen

Pompoenlasagne van Simone's Kitchen

300gr groenten p.p.

Pasta met stoofvlees van de Gezonde Dutchies

Pasta met stoofvlees van de Gezonde Dutchies

480gr groenten p.p.

Meer recepten