Dinsdag: Romige pasta met broccoli en kip van Brenda Kookt!

Ga naar:

Boodschappenlijst

350 gram volkoren penne
1 kilo broccoli in roosjes
300 gram kipfilet in blokjes
1 rode ui gesnipperd
2 teentjes knoflook geperst
100 gram ricotta
1 gele paprika in blokjes
7 gram verse basilicum fijngesneden
4 eetlepels Grana Padano 32+ kaas
4 eetlepels pijnboompitjes
olijfolie
peper

Bereidingswijze

Als er een type gerecht is dat altijd goed zit, dan is het wel een snelle pasta. Het is één van de weinige gerechten die de kinderen van Brenda Kookt! altijd goed eten, ze smullen er iedere keer weer van. De broccoli en paprikablokjes zorgen niet alleen voor kleur, maar ook voor de bite en vitamientjes.

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook in een andere pan de broccoliroosjes beetgaar.
  3. Verwarm een klein beetje olie in een grote pan bak hier de kip in rondom in aan. Doe hierna de ui en knoflook erbij en bak dit kort mee. Doe vervolgens de paprika blokjes en ricotta erbij en verwarm dit mee. Breng op smaak met peper en roer door tot een saus ontstaat.
  4. Roer hierna de gekookte pasta en broccoli door de saus.
  5. Garneer de pasta op het bord met verse basilicum, Grana Padano en pijnboompitjes.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 4.

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
700 kcal
Vet
25 gram
Eiwit
45 gram
Waarvan verzadigd
6 gram
Koolhydraten
67 gram
Vezels
16 gram
Waarvan suikers
8 gram
Zout
0.4 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten