| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 700 kcal |
| Vet | 25 gr |
| waarvan verzadigd | 6 gr |
| Koolhydraten | 67 gr |
| waarvan suikers | 8 gr |
| Voedingsvezels | 16 gr |
| Eiwitten | 45 gr |
| Zout | 0.4 gr |
Romige pasta met broccoli en kip van Brenda Kookt!

310gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 350 gram volkoren penne |
| 1 kilo broccoli in roosjes |
| 300 gram kipfilet in blokjes |
| 1 rode ui gesnipperd |
| 2 teentjes knoflook geperst |
| 100 gram ricotta |
| 1 gele paprika in blokjes |
| 7 gram verse basilicum fijngesneden |
| 4 eetlepels Grana Padano 32+ kaas |
| 4 eetlepels pijnboompitjes |
| olijfolie |
| peper |
Bereidingswijze
Als er een type gerecht is dat altijd goed zit, dan is het wel een snelle pasta. Het is één van de weinige gerechten die de kinderen van Brenda Kookt! altijd goed eten, ze smullen er iedere keer weer van. De broccoli en paprikablokjes zorgen niet alleen voor kleur, maar ook voor de bite en vitamientjes.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook in een andere pan de broccoliroosjes beetgaar.
- Verwarm een klein beetje olie in een grote pan bak hier de kip in rondom in aan. Doe hierna de ui en knoflook erbij en bak dit kort mee. Doe vervolgens de paprika blokjes en ricotta erbij en verwarm dit mee. Breng op smaak met peper en roer door tot een saus ontstaat.
- Roer hierna de gekookte pasta en broccoli door de saus.
- Garneer de pasta op het bord met verse basilicum, Grana Padano en pijnboompitjes.
Dit recept is onderdeel van weekmenu 4.
Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Volkoren pasta met courgette, citroen en spinazie van Francesca Kookt
300gr groenten p.p.

Pompoenlasagne van Simone's Kitchen
300gr groenten p.p.

Pasta met stoofvlees van de Gezonde Dutchies
480gr groenten p.p.




