Pompoenlasagne van Simone's Kitchen

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 pak pompoenbladeren (350 g) of 1/2 pompoen
12 volkoren lasagnebladen
2 uien gesnipperd
1 el olijfolie
1 teentje knoflook gesnipperd
250 g kastanjechampignons fijn gesneden
1 el gedroogde tijm
peper
300 g mager rundergehakt
1 blik tomatenblokjes zonder zout (400 g)
1 1/2 el rode currypasa
40 ml kokosmelk
100 ml water
50 g amandelschaafsel

Bereidingswijze

Deze lasagne van Simone's Kitchen heeft een Aziatische twist en zit boordevol met groenten. Goed om de week mee te beginnen!

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
2. Verhit een ruime koekenpan of hapjespan met de olijfolie. Bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en bak tot deze goudbruin zijn. Laat het vocht even verdampen voor je het gehakt en de tijm toevoegt. Bakt het gehakt rul en zet het geheel even apart.
3. Verhit een andere pan (of haal het gehaktmengsel uit de pan en gebruik dezelfde) en bak hierin de curry pasta even aan. Voeg het blik tomatenblokjes toe en de kokosmelk. Voeg nog een scheutje water toe. Breng op smaak met peper.
4. Neem een ovenschaal en begin met een laag pompoenbladen, dan een laag volkoren lasagnebladen. Doe hierop de helft van je gehaktmengsel en wat van de saus. Herhaal deze laag nog een keer en dek dit dan af met pompoenbladen/lasagnebladen en eindig met de saus. Bestrooi met het amandelschaafsel en zet in de oven voor ongeveer 20-30 minuten of tot de pompoen gaar is.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 1

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
575 kcal
Vet
25 gram
Eiwit
30 gram
Waarvan verzadigd
8 gram
Koolhydraten
51 gram
Vezels
11 gram
Waarvan suikers
11 gram
Zout
0.7 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten