Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Pompoenlasagne van Simone's Kitchen

Hoofdgerecht
30 - 60 min
Pompoenlasagne van Simone's Kitchen
Met seizoensproducten

300gr groenten p.p.

Ingrediënten

1 pak pompoenbladeren (350 g) of 1/2 pompoen
12 volkoren lasagnebladen
2 uien gesnipperd
1 el olijfolie
1 teentje knoflook gesnipperd
250 g kastanjechampignons fijn gesneden
1 el gedroogde tijm
peper
300 g mager rundergehakt
1 blik tomatenblokjes zonder zout (400 g)
1 1/2 el rode currypasa
40 ml kokosmelk
100 ml water
50 g amandelschaafsel

Bereidingswijze

Deze lasagne van Simone's Kitchen heeft een Aziatische twist en zit boordevol met groenten. Goed om de week mee te beginnen!

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
2. Verhit een ruime koekenpan of hapjespan met de olijfolie. Bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en bak tot deze goudbruin zijn. Laat het vocht even verdampen voor je het gehakt en de tijm toevoegt. Bakt het gehakt rul en zet het geheel even apart.
3. Verhit een andere pan (of haal het gehaktmengsel uit de pan en gebruik dezelfde) en bak hierin de curry pasta even aan. Voeg het blik tomatenblokjes toe en de kokosmelk. Voeg nog een scheutje water toe. Breng op smaak met peper.
4. Neem een ovenschaal en begin met een laag pompoenbladen, dan een laag volkoren lasagnebladen. Doe hierop de helft van je gehaktmengsel en wat van de saus. Herhaal deze laag nog een keer en dek dit dan af met pompoenbladen/lasagnebladen en eindig met de saus. Bestrooi met het amandelschaafsel en zet in de oven voor ongeveer 20-30 minuten of tot de pompoen gaar is.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 1

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie575 kcal
Vet25 gr
waarvan verzadigd8 gr
Koolhydraten51 gr
waarvan suikers11 gr
Voedingsvezels11 gr
Eiwitten30 gr
Zout0.7 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Pompoen

Pompoen

Nu in seizoen
Groenten
Muskaatpompoen

Muskaatpompoen

Nu in seizoen
Groenten
Kastanjechampignon

Kastanjechampignon

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Pompoen

Pompoen

Nu in seizoen
Groenten
Muskaatpompoen

Muskaatpompoen

Nu in seizoen
Groenten
Kastanjechampignon

Kastanjechampignon

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Pompoen met kip

Pompoen met kip

300gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.

Pompoenpasta

Pompoenpasta

230gr groenten p.p.

Stoofpotje met pikante pompoen

Stoofpotje met pikante pompoen

350gr groenten p.p.

Meer recepten