| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 605 kcal |
| Vet | 26 gr |
| waarvan verzadigd | 5 gr |
| Koolhydraten | 65 gr |
| waarvan suikers | 9 gr |
| Voedingsvezels | 10 gr |
| Eiwitten | 22 gr |
| Zout | 0.36 gr |
Pompoenpasta

230gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 1 ui |
| 1 knoflookteentje |
| 1 el. zonnebloemolie |
| 60 gram verse geitenkaas |
| 1 takje platte peterselie |
| 4 el. geraspte Grana Padano 32+ |
| 350 gram volkorentagliatelle |
| 1 kleine pompoen |
| 100 gram ongezouten walnoten |
Bereidingswijze
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C, snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaadlijsten.
2. Leg de (ongeschilde) pompoenstukken op een bakplaat met bakpapier en rooster in ca. 30 minuten gaar. Verwijder dan de schil en snijd de pompoen in gelijke kleine stukjes.
3. Snijd ondertussen de schoongemaakte ui en knoflook fijn, verwarm wat olie en fruit de ui en knoflook hierin. Kook de tagliatelle volgens aanwijzing op de verpakking.
4. Hak de walnoten iets kleiner, verkruimel de verse geitenkaas en hak 3 eetlepels peterselie fijn. Schep dit samen met de pompoen ui/knoflook door de gekookte tagliatelle en verwarm het nog heel kort al omscheppend.
5. Serveer direct in (voorverwarmde) borden bestrooid met geraspte Grana Padano 32+ kaas.
Bron: Verse Oogst
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas
350gr groenten p.p.

Stoofpotje met pikante pompoen
350gr groenten p.p.

Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood
310gr groenten p.p.




