Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Pompoenpasta

Hoofdgerecht
30 - 60 min
Pompoenpasta
Met seizoensproducten

230gr groenten p.p.

Ingrediënten

1 ui
1 knoflookteentje
1 el. zonnebloemolie
60 gram verse geitenkaas
1 takje platte peterselie
4 el. geraspte Grana Padano 32+
350 gram volkorentagliatelle
1 kleine pompoen
100 gram ongezouten walnoten

Bereidingswijze

1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C, snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaadlijsten.
2. Leg de (ongeschilde) pompoenstukken op een bakplaat met bakpapier en rooster in ca. 30 minuten gaar. Verwijder dan de schil en snijd de pompoen in gelijke kleine stukjes.
3. Snijd ondertussen de schoongemaakte ui en knoflook fijn, verwarm wat olie en fruit de ui en knoflook hierin. Kook de tagliatelle volgens aanwijzing op de verpakking.
4. Hak de walnoten iets kleiner, verkruimel de verse geitenkaas en hak 3 eetlepels peterselie fijn. Schep dit samen met de pompoen ui/knoflook door de gekookte tagliatelle en verwarm het nog heel kort al omscheppend.
5. Serveer direct in (voorverwarmde) borden bestrooid met geraspte Grana Padano 32+ kaas.
Bron: Verse Oogst

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie605 kcal
Vet26 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten65 gr
waarvan suikers9 gr
Voedingsvezels10 gr
Eiwitten22 gr
Zout0.36 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Bladpeterselie

Bladpeterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Pompoen

Pompoen

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Bladpeterselie

Bladpeterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Pompoen

Pompoen

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas

Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas

350gr groenten p.p.

Stoofpotje met pikante pompoen

Stoofpotje met pikante pompoen

350gr groenten p.p.

Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood

Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood

310gr groenten p.p.

Meer recepten