Woensdag: Pasta met stoofvlees van de Gezonde Dutchies

Ga naar:

Boodschappenlijst

400 g gesneden runderstoofvlees
400 g spinazie
125 g champignons
2 stengels bleekselderij
3-4 winterpenen
300 g volkoren pasta
1 blik gepelde tomaten zonder zout
1 blikje tomatenpuree
2 el Italiaanse kruiden zonder zout
100 ml halfvolle melk
3 el olie
1 middelgrote ui
1 teen knoflook

Bereidingswijze

Nu we allemaal thuiswerken zijn we vaker in de gelegenheid om stoofvlees te maken. wat een feest! De Gezonde Dutchies deelden een recept met ons. Zet het stoofvlees in de middag op het vuur en daarna je hoeft alleen maar af en toe te kijken of het goed gaat. Dan is het koken alvast gedaan én je kunt tijdens het werken alvast genieten van het heerlijk ruikende eten. Is dat niet fijn?

1. Snijd de winterpenen in kleine hapklare blokjes, de champignons in kwartjes of schijven. Maak de bleekselderij schoon en bij voorkeur rasp je die, of snijd deze echt heel fijn. Ook de ui en de knoflook snijd je zeer fijn.
2. Het vlees kun je een beetje grof snijden, dit hoeft niet heel fijn. Verhit in een (sudder)pan de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook kort, voeg dan de bleekselderij en winterpeen toe. Bak dit 3-5 minuten op middelhoog vuur. Dan bak je kort het vlees mee zodat het meeste vlees aan alle kanten goed dichtgeschroeid is. Vuur gaat nu laag. Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, melk en Italiaanse kruiden toe en roer dit door. Laat dit minimaal 3 uur sudderen, langer is nog beter, zodat het vlees goed en zacht gaart. Als het wat droger kookt kun je er een beetje water bij doen.
3. Vijftien minuten voordat je gaat eten kook je de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Dan voeg je tevens als laatste de champignons aan de saus toe. Ook kun je er voor kiezen de spinazie er doorheen te koken, maar dit kun je ook rauw eten, mits schoon gewassen.

Tip:
Heb je nog saus over, dit kun je de volgende dag ook eten bij een volkoren broodje of wrap.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 2.

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
500 kcal
Vet
12 gram
Eiwit
17 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
74 gram
Vezels
18 gram
Waarvan suikers
18 gram
Zout
0.5 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten