#LoveFloriade

Op 14 april 2022 is de Floriade Expo in Almere geopend voor publiek. In het ruim 60-hectare grote Floriadepark valt er veel te ontdekken op het gebied van tuinen, groene kunst, lekker eten en duurzame innovaties.

Bij de Floriade Expo is er een gevarieerd aanbod van eten en drinken met aandacht voor gezondheid en duurzaamheid. Je kunt er terecht voor Nederlandse gerechten, maar ook voor buitenlandse gerechten. Zo zijn er verschillende internationale keukens vertegenwoordigd uit verschillende landen. Je kan er genieten van een klassieke schnitzel uit Duitsland of een Surinaams broodje.

Product van de week

Elke week staat er op de Floriade een product centraal. Deze week is dat de courgette. De courgette is een veelzijdige groente die in veel gerechten verwerkt kan worden. Zo kan de courgette verwerkt worden op een pizza, in volkorenlasagne of gepureerd in soep.

Als je een courgette koopt, let er dan op dat de groente een gave schil heeft en stevig aanvoelt. Het kroontje moet er ook nog op zitten. Na aankoop kan je de courgette het beste op een koele plaats bewaren zoals een voorraadkast, hier blijft de courgette ongeveer 1 à 2 weken goed. Bewaar de courgette niet in de koelkast.

Wist je dat?

De courgette familie is van de komkommer?

Alles over de groente courgette is te lezen op Veggipedia.

 

Floriade bezoeken

Zelf een geweldige dag vol groen beleven? Bezoek de Floriade Expo in Almere. Ontdek zelf de wereldse tuinen, groene kunst, lekker eten en duurzame innovaties. De expo is tot 9 oktober 2022 dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Bestel je kaarten via de website van Floriade #LoveFloriade.