Omdenken met groenten en fruit (#2)

Veggieblogger Nancy Lentjes zit alweer meer dan twee weken in thuisisolatie en er ontstaat voorzichtig een nieuw ritme. Haar experiment met de voedselvoorraad loopt nog en de koelkast begint langzaam leeg te raken.

Het is nu een week geleden dat ik boodschappen heb gedaan. Mijn primaire doel is bereikt en nu ga ik de uitdaging aan om het nog twee extra dagen te rekken. Creatief met voedsel. Ik realiseer mij hoe luxe onze situatie hier in huis is. Wij zijn gezond, eten lekker en kunnen ons werk veilig thuis doen.

Daar wil ik toch even bij stil staan. Er zijn zoveel mensen die het risico nemen om dat rot virus op te lopen alleen maar door ervoor te zorgen dat wij hier gezond en comfortabel kunnen schuilen. Daar ben ik ze enorm dankbaar voor en daarom ga ik nog meer mijn best doen om al die goede producten te eren in mijn keuken.

Gisterenavond staarde ik langdurig naar de groentelade. Wat kun je met een stukje bloemkool, een halve courgette, een paprika en een paar lente-uitjes? Ik besloot er een groenteomelet van te maken, een vrije interpretatie van de omelet met broccoli en geitenkaasrecept van Veggipedia.

Lekker veel Italiaanse kruiden erdoor en een restje feta erover. Maar vriend is groot en heeft meer voedsel nodig. Ik heb een paar aardappelen in blokjes gesneden en op een bakplaat in de oven geroosterd. Best handig omdat je een omelet ook best in de oven kan bereiden.

Nu ben ik zodanig geconditioneerd dat er voldoende groente gegeten moet worden. Daarvoor draag ik binnen dit huishouden de algehele verantwoordelijkheid. Dat heb ik snel opgelost met diepvriesbroccoli, die besprenkeld met citroensap verrassend lekker bleek te zijn. Vriend was verrast over dit nieuwe menu en ik was trots op mijn creatie.

Veggieblogger: Nancy Lentjes