Ontdek de eetbare paddenstoelen

In The Green House op de Floriade maak je een reis door de glastuinbouw: van zaadje of stekje tot groenten en fruit op je bord of tot prachtige bloemen en planten. Kom in The Green House meer te weten over het effect van bloemen, planten, groenten en fruit op jouw gezondheid. Deze week staan verschillende soorten paddenstoelen in de schijnwerpers.

Paddenstoelen eten we als groenten, maar eigenlijk zijn het vruchten van een schimmel. Dat klinkt niet heel appetijtelijk, maar dat zijn ze zeker wel. Eetbare paddenstoelen zijn heerlijk, maar sommige soorten kun je absoluut niet eten. Je kunt in Nederland paddenstoelen gewoon in het wild vinden. Kijk daarbij wel uit: sommige giftige soorten zijn soms moeilijk te onderscheiden van niet-giftige soorten. Paddenstoelen zijn meestal het hele jaar verkrijgbaar in de supermarkt, dan weet je zeker dat je goed zit.

Champignon

De meest bekende paddenstoel is de witte champignon. Champignons hebben een ronde witte hoed en smaken vrij neutraal. Let bij het kopen van champignons erop dat ze er mooi, gaaf en fris uitzien. Koop daarom witte, droge champignons zonder bruine plekjes en gebruik ze na aankoop zo snel mogelijk. Champignons worden heel het jaar door in ons eigen land geteeld en zijn daardoor heel het jaar te verkrijgen in de supermarkt en via andere verkooppunten. Lees meer over de champignon op Veggipedia.

 

Kastanjechampignon

Na de witte champignon is de kastanjechampignon de meest geteelde champignon van Nederland. Kastanjechampignons bestaan uit wat steviger vruchtvlees en heeft een lichte, noodachtige smaak. Daardoor is de smaak wat droger en pittiger dan de gewone champignon. Let bij het kopen erop dat de champignons er mooi, gaaf en fris uitzien. Koop droge champignons zonder bruine plekjes. Lees meer over de kastanjechampignon op Veggipedia.

 

Wist je dat?

Er nog veel meer soorten paddenstoelen bestaan. Zo heb je misschien wel eens gehoord van de Cantharel of de Beukenzwam. Of heb je misschien een keer het liefelijke fluweelpootje of de bijzondere Judasoor gezien. Kom meer te weten over de paddenstoelen op Veggipedia.

 

The Green House

The Green House bestaat uit vijf belevingsonderdelen. In het High Tech Center wordt aan de hand van vier demogewassen aardbei, paprika, gerbera en potanthurium getoond hoe innovatieve en duurzame teelt eruitziet. In het Technical Innovation Center krijgt de bezoeker inzicht in toekomstige teeltwijzen. In de Belevingskas, ‘Green Love’, kunnen bezoekers zich verwonderen over de schoonheid en variatie van talloze bloemen, planten, groenten en fruit.

 

Floriade bezoeken

Zelf een geweldige dag vol groen beleven? Bezoek de Floriade Expo in Almere. Ontdek zelf de wereldse tuinen, groene kunst, lekker eten en duurzame innovaties. De expo is tot 9 oktober 2022 dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Bestel je kaarten via de website van Floriade #LoveFloriade.