Slimme truc: Hoe snij je een mango?

Sommige groente- en fruitsoorten vindt Veggieblogger Robin van Schaik maar vervelend om te snijden. Daardoor eet ze die soorten veel minder vaak. Een appel is toch veel makkelijker?! Die stop je zo in je tas om vervolgens mee te nemen naar werk. Maar toen ze weet kreeg van een slim trucje om een mango te snijden, was ze helemaal om.

Mango snijden

Afgelopen zomer had ik een keer twee mango's gekocht. Ze waren in de aanbieding en op dat moment had ik genoeg tijd voor het snijden. Die kon ik dus niet laten liggen! Want eigenlijk is mango een van mijn favoriete fruitsoorten.

Ik pakte een bord, een scherp mes en een dunschiller en ging aan de slag. Eerst de schil eraf wat een arbeidsintensief karwei is. Een van mijn huisgenoten die bij mij aan tafel zat, zei toen tegen mij: "Wist je dat je dat veeel sneller en makkelijker kunt doen?". 

Hij legde mij zijn veel makkelijkere manier uit. Dat kan ik jullie het beste uitleggen aan de hand van dit filmpje. Wat een eye-opener! Sindsdien heb ik die zomer elke week wel mango gegeten.

Paprika snijden

Nog zo'n lastige om te snijden vind ik de paprika. Die pitjes vliegen altijd alle kanten op. Totdat mijn vriend mij afgelopen zomervakantie een slimme truc leerde. Hij zei dat ik het beste eerst het kapje van de paprika kon afsnijden. In dit filmpje kun je zien hoe dat moet. Vervolgens kun je heel makkelijk met je hand de pitjes en zaadlijsten eruit trekken. Tot slot druk je het steeltje met je vingers uit het kapje. Hoe handig! Zo leer je weer eens wat in je vakantie;)

Dit soort handige trucjes zijn er voor nog veel meer groente- en fruitsoorten. Bijvoorbeeld voor ui en ananas.

Dit maakt het leven weer een stuk makkelijker!

 

Veggieblogger: Robin van Schaik