Snacken zonder suiker

Wil jij je fitter voelen? Doe dan mee met de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds. In deze blog vertellen wij jou alles over de challenge. Laat je inspireren om gezonde snacks te eten met onze gezonde snack recepten. Snoepen is dan nooit zo lekker en gezond geweest.

Op 10 juni gaat de Nationale Suiker Challenge van start. Iedere dag ontvang je tips en inspiratie om je te helpen gemotiveerd te blijven. De challenge heeft 3 regels:

1. Zeg nee tegen toegevoegde suikers

Met 7 dagen suikervrij bedoelen we 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Dit zijn dus alle suikers die door de fabrikant worden toegevoegd. Ze zitten vaak in ongezonde producten, zoals frisdrank, snoep en koek. Van nature aanwezige suikers in bijvoorbeeld fruit, groenten en zuivel mogen wel tijdens de challenge.

2. Zeg ja tegen vers en onbewerkt eten

Door zelf te koken met verse en onbewerkte producten bepaal je helemaal zelf wat je eet. Door vers te koken, voorkom je dat je onbewust toegevoegde suikers binnenkrijgt. Wees alleen niet te streng als je boodschappen doet, want bijna alle producten in de supermarkt zijn onderweg van land naar je bord op één of andere manier (een beetje) bewerkt.

3. Eet gezond en gevarieerd

Je kunt verschillende gezonde voedingspatronen volgen, zoals de Schijf van Vijf, maar ook vegetarische, veganistische of koolhydraatarme voedingspatronen. In het Suiker Challenge Magazine lees je hoe je het beste gezond kunt eten.

Voor meer informatie en aanmelden voor de challenge kan je terecht op de website van het Diabetes Fonds. Heb je inspiratie nodig of wil jij nu alvast beginnen? Probeer dan een van de onderstaande recepten.

Bleekselderij bootjes met bonendip

0 - 10 minuten

Bleekselderij-bootjes met bonendip zijn een heerlijke en gezonde snack die perfect is voor elke gelegenheid. Dit eenvoudige recept combineert de knapperige textuur van verse bleekselderij met een romige en smaakvolle bonendip, boordevol voedingsstoffen.

Bekijk recept

 

Snoepgroente met frisse ravigotesaus

0 - 10 minuten

Snoepgroente met frisse ravigotesaus is een kleurrijke en smaakvolle traktatie die zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken. Dit recept combineert het knapperige, zoete karakter van diverse snoepgroenten met een verfrissende en pittige ravigotesaus, gemaakt van yoghurt en kruiden.

Bekijk recept