Bleekselderij bootjes met bonendip

Ga naar:

Boodschappenlijst

4 bleekselderijstengels gewassen
1 blik (200 g) cannellini bonen of borlotti bonen uitgelekt en afgespoeld
sjalot gesnipperd
1 teentje knoflook geperst
1/2 citroen het sap
10 g verse peterselie grof gehakt
1 el extra vierge olijfolie
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Snijd elke bleekselderij stengel in drie gelijke stukken.

2. Doe alle ingrediënten behalve de peterselie en bleekselderij in een keukenmachine mix tot een glad geheel. Breng op smaak met zwarte peper.

3. Meng hier als laatst met een lepel de peterselie doorheen.

4. Vul de bleekselderij met de bonendip en serveer!

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
72 kcal
Vet
3 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
1 gram
Zout
0.24 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten