Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Pittige broccolisoep met witte bonen en citroen van Joke Boon

Voorgerecht
6 pers
20 - 30 min
Pittige broccolisoep met witte bonen en citroen van Joke Boon
Met seizoensproducten

85gr groenten p.p.

Ingrediënten

6 pers

1 flinke stronk broccoli (ca. 500 g)
1 klein potje witte bonen (330 g; uitlekgewicht 220 g)
1 kleine rode peper
1 schijfje gemberwortel van 1 cm
1/2 citroen uitgeperst
1 1/2 liter groentebouillon met minder zout
75 g geroosterde hazelnoten grof gehakt
1-2 el olijfolie om te besprenkelen

Bereidingswijze

Deze soep is zoals je dat wel vaker in de Aziatische keuken tegenkomt licht pittig en zuur, de hazelnoten zorgen voor een heerlijke crunch. De bonen zorgen voor een romige binding.

1. Verdeel de broccoli in roosjes en de schil de steel, snijd deze in plakjes. Doe de broccoli in een ruime soeppan en voeg de bouillon toe.
2. Hak de peper in stukjes, als je niet van pittig houdt verwijder dan de zaadlijsten en het zaad.
3. Voeg de peper en de gemberwortel toe aan de broccoli en breng aan de kook.
4. Laat 20 minuten zachtjes koken en controleer een stukje steel of deze gaar is. Verwijder de gemberwortel. Schep vier volle eetlelpels van de broccoliroosjes uit de pan en zet apart.
5. Spoel de witte bonen in een bolzeef onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
6. Doe de uitgelekte witte bonen bij de broccoli en pureer met de staafmixer de broccoli en bonen tot een romig geheel.
7. Maak de achtergehouden broccoliroosjes wat kleiner en voeg ze samen met het citroensap toe aan de soep. Maak op smaak met versgemalen peper.
8. Schep de soep in borden of kommen en besprenkel met een sliertje olijfolie en strooi de gehakte hazelnoten erover.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie185 kcal
Vet12 gr
waarvan verzadigd1 gr
Koolhydraten8 gr
waarvan suikers2 gr
Voedingsvezels6 gr
Eiwitten7 gr
Zout0.4 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Broccoli

Broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Witte bonen

Witte bonen

Groenten
Koelkast
Pepers

Pepers

Nu in seizoen
Groenten
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Broccoli

Broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Witte bonen

Witte bonen

Groenten
Koelkast
Pepers

Pepers

Nu in seizoen
Groenten
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Broccolisalade

Broccolisalade

250gr groenten p.p.

Broccoli met pittige sinaasappelsaus

Broccoli met pittige sinaasappelsaus

250gr groenten p.p.

Broccoli met sinaasappeldressing

Broccoli met sinaasappeldressing

205gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Meer recepten