Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 155 kcal |
Vet | 10 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 3 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezels | 6 gr |
Eiwitten | 10 gr |
Zout | 0.5 gr |
Broccolisalade

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
1 eetlepel pijnboompitten |
500 gram broccoli |
5 olijven zonder pit |
1 eetlepel olie |
1 eetlepel azijn |
Bereidingswijze
1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
2. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
3. Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
4. Snijd de olijven in plakjes.
5. Maak een dressing van de olie met de azijn en peper.
6. Laat de broccoli uitlekken.
7. Schep de dressing en de olijven door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
8. Strooi de pijnboompitten er over.
Menusuggestie: Lekker met omeletreepjes en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Broccolisalade met granaatappelpitjes
325gr groenten p.p. & 25gr fruit p.p.

Broccoli met sinaasappeldressing
205gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Broccoli met pittige sinaasappelsaus
250gr groenten p.p.