Broccolisalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel pijnboompitten
500 gram broccoli
5 olijven zonder pit
1 eetlepel olie
1 eetlepel azijn

Bereidingswijze

1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
2. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
3. Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
4. Snijd de olijven in plakjes.
5. Maak een dressing van de olie met de azijn en peper.
6. Laat de broccoli uitlekken.
7. Schep de dressing en de olijven door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
8. Strooi de pijnboompitten er over.

Menusuggestie: Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
155 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
10 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
3 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
500 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!