Verrassende recepten met bloemkool, spruitjes en witlof

Bloemkool, spruitjes en witlof zijn de vergeten groenten van de toekomst. Jongeren eten ze nauwelijks nog. Dit blijkt uit recente consumentencijfers. Dat is zonde, want het zijn heerlijke groenten! Je moet alleen weten hoe je ze lekker op smaak brengt. Dat laten we je zien met een aantal verrassende recepten.

Bloemkool, spruitjes en witlof kun je op zo veel andere manieren bereiden dan alleen met aardappelen en een stukje vlees. Ga op onderzoek uit en vind nieuwe recepten! Dat is niet alleen leuk maar zo breid je ook je kookvaardigheden uit. Wij geven je alvast een voorzetje.

 

Bloemkool met Italiaanse tomatensaus

Bijna alle groenten zijn lekker in tomatensaus, net als bloemkool! In dit recept geef je bloemkool een Italiaanse twist met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, knoflook, bouillon, tomaten en geraspte kaas. Je maakt zelf de tomatensaus en dat is niet zo ingewikkeld als je denkt. Probeer het eens zou ik zeggen!

Bekijk hier meer verrassende recepten met bloemkool.

Pikante spruitjessoep met baconkruimels

Heb je wel eens spruitjessoep gegeten? Grote kans van niet, want veel mensen gebruiken andere groenten om een soep van te maken. Maar spruitjes zijn ook hartstikke geschikt. De rode peper, gember en citroengras in dit recept geven de soep een pikante, Aziatische smaak. Natuurlijk kun je de soep ook op smaak brengen met andere kruiden zoals tijm, peterselie en nootmuskaat. Alles is mogelijke! Kruiden zijn belangrijke smaakmakers in je gerecht. Experimenteer, wissel af en ontdek wat jouw favoriete kruiden zijn.

Bekijk hier meer recepten met spruitjes.

Witlofstamppot met zalm

Ook met witlof zijn de mogelijkheden eindeloos. Wat dacht je van deze witlofstamppot met zalm? Foodblogger Brenda Kookt ontwikkelde dit recept voor Veggipedia. Deze stamppot is voedzaam en origineel! De witlof kook je niet in dit recept, maar je snijd er reepjes van en wokt ze in een pan met wat olie. Dit geeft een heel andere smaaksensatie. Na het stampen van de aardappels roer je de witlof erdoor met een scheutje melk, mosterd, peper, lente-ui, dille en gerookte zalm. Garneer de stamppot met geitenkaas en je hebt een feestelijk maal!  

Bekijk hier meer verrassende recepten met witlof.

Onze tips

Bij groenten is het erg belangrijk dat je ze goed bereid voor een heerlijke smaak. Hiervoor geven we je drie tips.

  1. Probeer nieuwe recepten uit. Zo ontdek je nieuwe smaakcombinaties en bereidingsmethoden.
  2. Gebruik kruiden om je groenten op smaak te brengen. Denk aan rozemarijn, tijm, gember, nootmuskaat, paprikapoeder, chilipoeder, peper, basilicum, cayennepeper en ga zo maar door. Alles is mogelijk!
  3. Gebruik andere bereidingswijzen dan koken. Groenten hebben een heel andere smaak als je ze roostert in de oven met wat olijfolie. Dan heb je helemaal geen kruiden meer nodig. Je groenten worden zacht van binnen en krokant van buiten. Om je vingers bij af te likken! Dit kun je doen met alle soorten groenten.  

Bekijk hier het artikel met de top 10 meest verkochte groenten van ouderen en jongeren.