Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bloemkool met Italiaanse tomatensaus

Bijgerecht
2 pers
20 - 30 min
Bloemkool met Italiaanse tomatensaus
Met seizoensproducten

470gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

1 kleine ui
2 knoflookteentjes
5 tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 tl. suiker
2 tl. paprikapoeder
1 el. fijngehakte verse Italiaanse kruiden zonder zout
1/2 dl groentebouillon met minder
zout of water
400 gr bloemkool in roosjes
peper
2 el. geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes.
  2. Snijd de tomaten in stukken.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook met de suiker zachtjes aan tot de suiker begint te kleuren. Voeg de tomaten met het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe en schenk de bouillon erbij. Laat het geheel ca. 8 minuten heel zachtjes sudderen.
  4. Kook de bloemkool in een pan met weinig water in ca. 10-15 minuten gaar.
  5. Wrijf de tomatenmassa boven een andere pan door een zeef, alleen de pitjes en velletjes mogen in de zeef achterblijven. Kook de tomatensaus zachtjes in tot hij dik genoeg is.
  6. Breng de saus op smaak met versgemalen peper.
  7. Giet de bloemkool af en doe de rozetten over op een schaal. Schep de tomatensaus erover en strooi de geraspte kaas erover.

Eet smakelijk!

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie210 kcal
Vet9 gr
waarvan verzadigd2 gr
Koolhydraten18 gr
waarvan suikers15 gr
Voedingsvezels10 gr
Eiwitten9 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Bloemkoolsalade met de Franse slag

Bloemkoolsalade met de Franse slag

345gr groenten p.p.

Glaasjes koude bloemkoolcrème met gegrilde ham

Glaasjes koude bloemkoolcrème met gegrilde ham

145gr groenten p.p.

Bloemkoolschotel

Bloemkoolschotel

200gr groenten p.p.

Meer recepten