| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 210 kcal |
| Vet | 9 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 18 gr |
| waarvan suikers | 15 gr |
| Voedingsvezels | 10 gr |
| Eiwitten | 9 gr |
| Zout | 0 gr |
Bloemkool met Italiaanse tomatensaus
Bijgerecht
2 pers
20 - 30 min

Met seizoensproducten
470gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 kleine ui |
| 2 knoflookteentjes |
| 5 tomaten |
| 1 eetlepel olijfolie |
| 1 tl. suiker |
| 2 tl. paprikapoeder |
| 1 el. fijngehakte verse Italiaanse kruiden zonder zout |
| 1/2 dl groentebouillon met minder |
| zout of water |
| 400 gr bloemkool in roosjes |
| peper |
| 2 el. geraspte 30+ kaas |
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes.
- Snijd de tomaten in stukken.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook met de suiker zachtjes aan tot de suiker begint te kleuren. Voeg de tomaten met het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe en schenk de bouillon erbij. Laat het geheel ca. 8 minuten heel zachtjes sudderen.
- Kook de bloemkool in een pan met weinig water in ca. 10-15 minuten gaar.
- Wrijf de tomatenmassa boven een andere pan door een zeef, alleen de pitjes en velletjes mogen in de zeef achterblijven. Kook de tomatensaus zachtjes in tot hij dik genoeg is.
- Breng de saus op smaak met versgemalen peper.
- Giet de bloemkool af en doe de rozetten over op een schaal. Schep de tomatensaus erover en strooi de geraspte kaas erover.
Eet smakelijk!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bloemkoolsalade met de Franse slag
345gr groenten p.p.

Glaasjes koude bloemkoolcrème met gegrilde ham
145gr groenten p.p.

Bloemkoolschotel
200gr groenten p.p.



