Bloemkool met Italiaanse tomatensaus

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kleine ui
2 knoflookteentjes
5 tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 tl. suiker
2 tl. paprikapoeder
1 el. fijngehakte verse Italiaanse kruiden zonder zout
1/2 dl groentebouillon met minder
zout of water
400 gr bloemkool in roosjes
peper
2 el. geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes.
  2. Snijd de tomaten in stukken.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook met de suiker zachtjes aan tot de suiker begint te kleuren. Voeg de tomaten met het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe en schenk de bouillon erbij. Laat het geheel ca. 8 minuten heel zachtjes sudderen.
  4. Kook de bloemkool in een pan met weinig water in ca. 10-15 minuten gaar.
  5. Wrijf de tomatenmassa boven een andere pan door een zeef, alleen de pitjes en velletjes mogen in de zeef achterblijven. Kook de tomatensaus zachtjes in tot hij dik genoeg is.
  6. Breng de saus op smaak met versgemalen peper.
  7. Giet de bloemkool af en doe de rozetten over op een schaal. Schep de tomatensaus erover en strooi de geraspte kaas erover.

Eet smakelijk!

Bron: Van Nature

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
210 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
9 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
18 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
15 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten