Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bloemkoolschotel

Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min
Bloemkoolschotel
Met seizoensproducten

200gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

600 gram aardappelen
1 kleine bloemkool
stukje prei
150 gram champignons
150 gram rundergehakt
1 eetlepel vloeibare margarine
1 eetlepel tomatenpuree
paprikapoeder
± 150 ml halfvolle melk
nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Kook de bloemkool in ± 8 minuten in weinig water net gaar.
  6. Bak het gehakt in de margarine in een braadpan gaar en rul.
  7. Bak de preiringen en de champignons enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water toe en warm dit goed door.
  8. Maak het mengsel op smaak met peper en paprikapoeder.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
  11. Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
  12. Schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree.
  13. Laat het gerecht onder een hete grill of in een voorverwarmde hete oven (200 °C) goudgeel kleuren.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie565 kcal
Vet20 gr
waarvan verzadigd7 gr
Koolhydraten60 gr
waarvan suikers8 gr
Voedingsvezels10 gr
Eiwitten30 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Champignons

Champignons

Nu in seizoen
Groenten
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Champignons

Champignons

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Glaasjes koude bloemkoolcrème met gegrilde ham

Glaasjes koude bloemkoolcrème met gegrilde ham

145gr groenten p.p.

Bloemkoolsalade met de Franse slag

Bloemkoolsalade met de Franse slag

345gr groenten p.p.

Bloemkool mimosa

Bloemkool mimosa

345gr groenten p.p.

Meer recepten