| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 485 kcal | 
| Vet | 17 gr | 
| waarvan verzadigd | 6 gr | 
| Koolhydraten | 56 gr | 
| waarvan suikers | 10 gr | 
| Voedingsvezels | 8 gr | 
| Eiwitten | 23 gr | 
| Zout | 2.2 gr | 
Zomerse witlofstamppot met zalm van Brenda Kookt!

240gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 1 kilo aardappelen geschild en in grove stukken | 
| 800 gram witlof uiteinden verwijderd en in reepjes | 
| 1 theelepel fijne mosterd | 
| 100 ml halfvolle melk | 
| 4 lente-ui in ringen | 
| 15 gram verse dille fijngesneden | 
| 200 gram gerookte zalm in kleine stukjes | 
| 80 gram zachte geitenkaas ter garnering | 
| olijfolie | 
| peper | 
Bereidingswijze
Brenda Kookt bedacht dit gezondere alternatief voor de klassieke witlof met ham uit de oven. Deze zomerse witlofstamppot met zalm is heerlijk voedzaam, en bij deze ons nieuwe favoriete gerecht met witlof.
- Breng de aardappelen in een pan met water aan de kook en kook ze in 20 minuten gaar.
 - Verwarm olie in een hapjespan of wok en bak hier de reepjes witlof in aan.
 - Verwarm de melk in een pannetje of de magnetron.
 - Giet de aardappelen af en vang een deel van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en roer de melk en een beetje van het kookvocht erdoor zodat een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met peper en de mosterd. Roer goed door.
 - Roer hierna de gebakken witlof samen met de lente-ui, dille en gerookte zalm door de stamppot. Garneer de stamppot met verkruimelde geitenkaas.
 
Dit recept is onderdeel van weekmenu 4.
Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Stamppot met spinazie van de Gezonde Dutchies
225gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.

Stamppot groene kool met spicy noten
275gr groenten p.p.

Rucolastamppot met kerstomaatjes en mozzarella
150gr groenten p.p.



