Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Zomerse witlofstamppot met zalm van Brenda Kookt!

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Zomerse witlofstamppot met zalm van Brenda Kookt!
Met seizoensproducten

240gr groenten p.p.

Ingrediënten

1 kilo aardappelen geschild en in grove stukken
800 gram witlof uiteinden verwijderd en in reepjes
1 theelepel fijne mosterd
100 ml halfvolle melk
4 lente-ui in ringen
15 gram verse dille fijngesneden
200 gram gerookte zalm in kleine stukjes
80 gram zachte geitenkaas ter garnering
olijfolie
peper

Bereidingswijze

Brenda Kookt bedacht dit gezondere alternatief voor de klassieke witlof met ham uit de oven. Deze zomerse witlofstamppot met zalm is heerlijk voedzaam, en bij deze ons nieuwe favoriete gerecht met witlof.

  1. Breng de aardappelen in een pan met water aan de kook en kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Verwarm olie in een hapjespan of wok en bak hier de reepjes witlof in aan.
  3. Verwarm de melk in een pannetje of de magnetron.
  4. Giet de aardappelen af en vang een deel van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en roer de melk en een beetje van het kookvocht erdoor zodat een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met peper en de mosterd. Roer goed door.
  5. Roer hierna de gebakken witlof samen met de lente-ui, dille en gerookte zalm door de stamppot. Garneer de stamppot met verkruimelde geitenkaas.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 4.

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie485 kcal
Vet17 gr
waarvan verzadigd6 gr
Koolhydraten56 gr
waarvan suikers10 gr
Voedingsvezels8 gr
Eiwitten23 gr
Zout2.2 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Witlof

Witlof

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Dille

Dille

Nu in seizoen
Kruiden
Witlof

Witlof

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Dille

Dille

Nu in seizoen
Kruiden
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Stamppot met spinazie van de Gezonde Dutchies

Stamppot met spinazie van de Gezonde Dutchies

225gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.

Stamppot groene kool met spicy noten

Stamppot groene kool met spicy noten

275gr groenten p.p.

Rucolastamppot met kerstomaatjes en mozzarella

Rucolastamppot met kerstomaatjes en mozzarella

150gr groenten p.p.

Meer recepten