Vrijdag: Zomerse witlofstamppot met zalm van Brenda Kookt!

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kilo aardappelen geschild en in grove stukken
800 gram witlof uiteinden verwijderd en in reepjes
1 theelepel fijne mosterd
100 ml halfvolle melk
4 lente-ui in ringen
15 gram verse dille fijngesneden
200 gram gerookte zalm in kleine stukjes
80 gram zachte geitenkaas ter garnering
olijfolie
peper

Bereidingswijze

Brenda Kookt bedacht dit gezondere alternatief voor de klassieke witlof met ham uit de oven. Deze zomerse witlofstamppot met zalm is heerlijk voedzaam, en bij deze ons nieuwe favoriete gerecht met witlof.

  1. Breng de aardappelen in een pan met water aan de kook en kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Verwarm olie in een hapjespan of wok en bak hier de reepjes witlof in aan.
  3. Verwarm de melk in een pannetje of de magnetron.
  4. Giet de aardappelen af en vang een deel van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en roer de melk en een beetje van het kookvocht erdoor zodat een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met peper en de mosterd. Roer goed door.
  5. Roer hierna de gebakken witlof samen met de lente-ui, dille en gerookte zalm door de stamppot. Garneer de stamppot met verkruimelde geitenkaas.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 4.

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
485 kcal
Vet
17 gram
Eiwit
23 gram
Waarvan verzadigd
6 gram
Koolhydraten
56 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
2.2 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten