


Bakbanaan



Bakbananen zijn een stuk groter dan normale bananen. De schil is dikker en ook lastiger om te pellen. De kleur van de schil kan variëren van (geel)groen, bruin tot zwart. Dit heeft te maken met de rijpheid. Bakbananen kunnen niet rauw gegeten worden. Na bereiding krijgt de banaan een zoete smaak.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De schil van een bakbanaan is steviger dan die van een normale banaan. Hij kan dan ook het beste met een mes geschild worden. Zodra de schil donkerder wordt, is hij ook makkelijker te pellen.
De bakbanaan kan in zijn geheel bereid worden of in stukjes. Je kan de bakbanaan ook in de schil bakken en daarna uit de schil eten.
Bakbananen kunnen niet rauw gegeten worden, maar moeten altijd eerst bereid worden. Dit komt doordat ze een relatief hoog zetmeelgehalte bevatten en onrijp dus moeilijk te verteren zijn.
Hoe donkerder de banaan, des te zoeter de smaak en des te zachter de structuur van de banaan wordt. De bakbanaan is in elk stadium van rijpheid wel te gebruiken.
Als de banaan nog groengeel is, is hij zeer geschikt om te frituren. Een donkergele banaan is ideaal om te bakken, grillen, koken, frituren of pureren. Een zwarte banaan kun je gebruiken in desserts.
Bereidingstijden
Barbecue: 5 - 10 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Bakbananen smaak
Recepten met Bakbanaan
Meer recepten
Pittige bakbanaan op de bbq
150gr fruit p.p.

Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
250gr groenten p.p. & 150gr fruit p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec