Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bakbanaan
Bakbanaan
Bakbanaan

Bakbanaan

Fruit
Koel & donker
Bakbanaan
Bakbanaan
Bakbanaan

Bakbananen zijn een stuk groter dan normale bananen. De schil is dikker en ook lastiger om te pellen. De kleur van de schil kan variëren van (geel)groen, bruin tot zwart. Dit heeft te maken met de rijpheid. Bakbananen kunnen niet rauw gegeten worden. Na bereiding krijgt de banaan een zoete smaak.

Ook wel genoemd:

Bakbanaan
Bakbananen
Banaan
Bananen

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

De schil van een bakbanaan is steviger dan die van een normale banaan. Hij kan dan ook het beste met een mes geschild worden. Zodra de schil donkerder wordt, is hij ook makkelijker te pellen.

De bakbanaan kan in zijn geheel bereid worden of in stukjes. Je kan de bakbanaan ook in de schil bakken en daarna uit de schil eten. 

Bakbananen kunnen niet rauw gegeten worden, maar moeten altijd eerst bereid worden. Dit komt doordat ze een relatief hoog zetmeelgehalte bevatten en onrijp dus moeilijk te verteren zijn. 

Hoe donkerder de banaan, des te zoeter de smaak en des te zachter de structuur van de banaan wordt. De bakbanaan is in elk stadium van rijpheid wel te gebruiken.

Als de banaan nog groengeel is, is hij zeer geschikt om te frituren. Een donkergele banaan is ideaal om te bakken, grillen, koken, frituren of pureren. Een zwarte banaan kun je gebruiken in desserts.

Bereidingstijden

Barbecue: 5 - 10 minuten

Informatie

Bakbanaan kopen

Portiegrootte

Teelt

Tip

Bakbananen smaak

Recepten met Bakbanaan

Meer recepten
Pittige bakbanaan op de bbq

Pittige bakbanaan op de bbq

150gr fruit p.p.

Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool

Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool

250gr groenten p.p. & 150gr fruit p.p.

Meer recepten

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Babybananen

Babybananen

Fruit
Koel & donker
Rode banaan

Rode banaan

Fruit
Koel & donker
Banaan

Banaan

Fruit
Koel & donker
Babybananen

Babybananen

Fruit
Koel & donker
Rode banaan

Rode banaan

Fruit
Koel & donker
Banaan

Banaan

Fruit
Koel & donker
Meer groenten en fruit