


Broodvrucht



De vrucht is 20 - 35 cm lang en groen-bruin van kleur. Op de schil zitten kleine stompe stekels. Het rijpe vruchtvlees is schilferachtig, sappig en zacht. Broodvruchten zijn belangrijk basisvoedsel in de tropen. Er zijn broodvruchten met en zonder zaad. De pitten kunnen gepoft worden, net als kastanjes.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Broodvruchten kun je het beste dun schillen. Daarna halveren en de eventuele zaden verwijderen. Snijd het vruchtvlees vervolgens in plakken of blokjes.
Bereidingstijden
Kooktijd: ca. 30 minuten
Baktijd: ca. 15 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Broodvrucht smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec