


Cactusvijg



Wel eens een cactus zien bloeien tijdens een vakantie? Als de geeloranje bloemen hiervan zijn uitgebloeid, vormt zich op de plek van de bloem een vrucht: de cactusvijg. Het sappige vruchtvlees is oranje van kleur en heeft zwarte pitjes. De smaak is zoetzuur en lijkt wat op die van een peer. Pluk de cactusvijg niet zelf, ze hebben kleine weerhaakjes.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Pak een cactusvijg nooit met blote handen vast. Gebruiken ovenwanten, handschoenen of een theedoek. De buitenkant bevat namelijk kleine weerhaakjes die in je huid kunnen blijven steken.
Borstel de vrucht schoon onder stromend water.
Snijd de schil in en trek de schil van de vrucht af. Je kunt de cactusvijg ook halveren en uitlepelen, net als met een kiwi.
Bereidingstijden
Geen, de cactusvijg eet je rauw.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Cactusvijg smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 1095 kj (259 kcal) |
Vet totaal | 0.9 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.9 gr |
Koolhydraten | 54.1 gr |
waarvan suikers | 47.9 gr |
Voedingsvezel | 9.8 gr |
Eiwit | 3.3 gr |
Zout | 0.03 mg |
Retinol act. equivalent | 5 mcg |
Vitamine B1 | 0.09 mg |
Vitamine B2 | 0.08 mg |
Nicotinezuur | 0.6 mg |
Vitamine B6 | 0.11 mg |
Folaat equivalenten | 9 mcg |
Vitamine C | 1 mg |
Vitamine E | 0.4 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec