


Carambola



Deze vrucht heet ook wel stervrucht, omdat plakjes carambola op een ster lijken. De vrucht heeft sappig geel, doorschijnend vruchtvlees. De smaak is fris zoetzuur. De kleine groene carambola uit Brazilië kleurt lichtgroen wanneer hij rijp is en is iets zuurder van smaak dan de grotere, zoetere carambola uit Maleisië, die geelgroen wordt als hij rijp is.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de vrucht. Trek eventueel het vliesje met een mesje van de uitstekende ribben af. Schillen is niet nodig. Snijd de carambola dwars over de ribben in schijfjes.
Bereidingstijden
Geen, als deze rauw wordt verwerkt.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Carambola smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 156 kj (37 kcal) |
Vet totaal | 0.3 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.3 gr |
Koolhydraten | 7.2 gr |
waarvan suikers | 7.1 gr |
Voedingsvezel | 1.7 gr |
Eiwit | 0.5 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 3 mcg |
Vitamine B1 | 0.03 mg |
Vitamine B2 | 0.03 mg |
Nicotinezuur | 0.4 mg |
Vitamine B6 | 0.02 mg |
Folaat equivalenten | 12 mcg |
Vitamine C | 31 mg |
Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec