


Engelwortel



Engelwortel is een veelzijdig kruid. In de keuken wordt engelwortel al honderden jaren gebruikt. De frisse groene blaadjes en jonge uitlopers worden gebruikt als kruid. De stengels en bladeren kun je als groente gebruiken. Van de wortels en het zaad wordt etherische olie gemaakt, die gebruikt wordt in verzorgingsproducten.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de bladeren en stengels goed en verwijder zand en eventuele insecten.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Stomen: ca 10 minuten
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Engelwortel smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec