




Enjoya





De opvallende Enjoya paprika heeft roodgele strepen. Deze paprika is spontaan ontstaan en bij toeval ontdekt door een teler. De paprika heeft een zoete, aromatische smaak en een knapperig bite. Deze paprika zorgt voor een mooi kleurenpalet op je bord. De paprika kleurt mooi in de salade of in lange reepjes om te dippen in een sausje.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verwijder de zaadlijsten met de zaadjes en ook de steelaanzet. Je kunt de steelaanzet ook behouden voor de sier. Bijvoorbeeld bij halveren of als je de ‘deksel’ terugzet op een gevulde paprika.
In dit filmpje laat Nederland Proeft zien hoe je paprika het beste kunt ontvellen.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 9 minuten
Roerbakken: 5 - 7 minuten
Magnetron: 1,5 - 3 minuten
Grillen: 3 - 5 minuten
Smoren: 10 - 15 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Enjoya schoonmaken
Was de paprika. Snijd een kapje van de paprika. Breek de steelaanzet van het kapje. Snijd de zaadlijsten uit de paprika. Je kunt de steelaanzet ook behouden voor de sier. Bijvoorbeeld bij halveren of als je de ‘deksel’ terugzet op een gevulde paprika.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Enjoya smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 106 kj (25 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 4.3 gr |
waarvan suikers | 4.3 gr |
Voedingsvezel | 1.8 gr |
Eiwit | 0.8 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 70 mcg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.07 mg |
Nicotinezuur | 1 mg |
Vitamine B6 | 0.29 mg |
Folaat equivalenten | 41.4 mcg |
Vitamine C | 150 mg |
Vitamine E | 3.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec