


Gojibes



De bes wordt al duizenden jaren in de alternatieve geneeskunde gebruikt vanwege zijn hoge voedingswaarde. De bes wordt verwerkt in sappen en thee. In gezondheidswinkels zijn gedroogde gojibessen en geconcentreerd gojisap te koop. De smaak van de bes doet denken aan die van de kers en cranberry en de structuur is als die van de rozijn.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De gojibes is erg kwetsbaar, raak ze daarom zo min mogelijk aan. Was ze vlak voor serveren. Verwijder pas na het wassen de steeltjes.
Gedroogde bessen kunnen zo gebruikt worden. Gedroogde bessen kun je ook eerst 5 - 10 minuten laten wellen in (lauwwarm) water, dan worden ze weer sappig.
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Gojibes smaak
Recepten met Gojibes
Meer receptenVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 1450 kj (343 kcal) |
Vet totaal | 0.4 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.4 gr |
Koolhydraten | 64.1 gr |
waarvan suikers | 45.6 gr |
Voedingsvezel | 13 gr |
Eiwit | 14.3 gr |
Zout | 0.75 mg |
Vitamine C | 48 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec