

Groenlof


Groenlof is een bladgroente en behoort tot dezelfde plantensoort als witlof. De groente wordt ook wel suikerbrood genoemd. Dit verwijst naar een ander familielid, de chicorei wortel. Deze wortel wordt als suikervervanger gebruikt. De krop is groen aan de buitenkant en lichtgeel vanbinnen. De smaak ligt tussen die van witlof en andijvie in.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Je kunt groenlof zowel rauw als gekookt eten. Verwijder de groene toppen. Snijd een schijfje van de onderkant af en snijd de kegelvormige ’pit’ weg. Was de groenlof in ruim water. Snijd het lof eventueel in stukjes.
Bereidingstijd
Koken: 7 - 9 minuten
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Magnetron: 4 - 7 minuten
Smoren: ca. 12 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Groenlof smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec