


Guave



Een guave komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika. Het is een bol- tot peervormige vrucht. Meestal heeft de guave een groene of gele schil. Het vruchtvlees varieert van wit tot roze en donkerrood. De smaak van de vrucht is zoetzuur met een geheel eigen aroma. De kleine pitjes zijn eetbaar. Ze zitten in een geleiachtige massa binnen het vruchtvlees.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Schil een guave voor gebruik. Verwijder eventueel de pitjes.
Bereidingstijden
Geen, je eet de vrucht in principe rauw.
Verwerkt, afhankelijk van de toepassing.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Guave smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 317 kj (75 kcal) |
Vet totaal | 1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 10.9 gr |
waarvan suikers | 8.9 gr |
Voedingsvezel | 5.3 gr |
Eiwit | 2.6 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 31 mcg |
Vitamine B1 | 0.07 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 1.1 mg |
Vitamine B6 | 0.11 mg |
Vitamine C | 228 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec