


Japanse Mispel



De vruchten van de Japanse mispel lijken een beetje op pruimen. De vruchten zijn geel van kleur. Ze bevatten één of meerdere grote oneetbare pitten. De rijpe, stevige vruchten hebben een fruitige smaak. De smaak heeft wat weg van abrikozen en pruimen. De Japanse Mispel is een andere soort dan de ‘gewone’ mispel.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de mispel. Halveer de mispel en verwijder de pitten. Te zachte vruchten zijn enkel geschikt voor compote en jam.
Vruchten met bruine, zachte plekken zijn bedorven.
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Japanse mispel smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 210 kj (50 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 10.6 gr |
waarvan suikers | 10.6 gr |
Voedingsvezel | 1.7 gr |
Eiwit | 0.5 gr |
Zout | 0.02 mg |
Vitamine B1 | 0.02 mg |
Vitamine B2 | 0.02 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.1 mg |
Folaat equivalenten | 14 mcg |
Vitamine C | 1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec