

Kiwano


Je zou denken dat het een kiwisoort is, maar de kiwano is meer familie van de komkommer en de meloen. De vrucht heeft stompe stekels. Het vruchtvlees is geleiachtig met honderden eetbare pitjes. Als de vrucht wat oranje begint te kleuren, is ze eetbaar. De smaak doet denken aan meloen, banaan en citroen. Je kunt kiwano het beste op een koele plek bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd de vrucht doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Wrijf voor sorbets en sap het vruchtvlees door een zeef.
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Kiwano smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec